Het commando werd door Marko Redelijkheid, afdelingshoofd voorbereiding brandweerorganisatie, ceremonieel overgedragen aan Carolien Angevaren, directeur Brandweerrepressie VRU. Eigen foto
Het commando werd door Marko Redelijkheid, afdelingshoofd voorbereiding brandweerorganisatie, ceremonieel overgedragen aan Carolien Angevaren, directeur Brandweerrepressie VRU. Eigen foto (Foto: eigen foto)

Ceremoniële commando overdracht Vijfheerenlanden

De fusie tot de gemeente Vijfheerenlanden is een feit. Daarmee is de Vijfheerenlanden onderdeel van de VRU. Op de brandweerpost Leerdam was de ceremoniële overdracht.

VIJFHEERENLANDEN - Tijdens de ceremoniële overdracht spraken beide algemeen directeuren - Carlo Post en Peter Bos - over een zorgvuldig traject, waarbij kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening voor de inwoners van de gemeenten centraal stond. Namens de dagelijkse besturen van beide Veiligheidsregio's ondertekenden de burgemeesters Victor Molkenboer en Reinie Melissant-Briene, samen met de algemeen directeuren, de overdracht. Het commando werd door Marko Redelijkheid, afdelingshoofd voorbereiding brandweerorganisatie, ceremonieel overgedragen aan Carolien Angevaren, directeur Brandweerrepressie VRU. Begin dit jaar fuseerden Leerdam, Zederik en Vianen tot de Vijfheerenlanden. Deze nieuwe gemeente ligt in de provincie Utrecht. Dit heeft ook gevolgen voor de indeling van de veiligheidsregio's. Leerdam en Zederik vielen onder de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden is onderdeel van de Veiligheidsregio Utrecht. Sinds 1 januari pakt de VRU de wettelijke taken voor de nieuwe gemeente op.

Meer berichten