Ruben uit Leerdam wist het gisteren tot de laatste 10 te schoppen. Foto: Ruben Timman
Ruben uit Leerdam wist het gisteren tot de laatste 10 te schoppen. Foto: Ruben Timman

Ruben bij laatste tien Project Rembrandt

LEERDAM - In het nieuwe NTR programma Project Rembrandt, gepresenteerd door Annechien Steenhuizen, wordt in acht afleveringen op zoek gegaan naar de beste amateur kunstschilder van Nederland. Uit 50 kandidaten zijn 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich in een half jaar tijd het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Ruben uit Leerdam wist het gisteren tot de laatste 10 te schoppen.

De 32-jarige Ruben doet mee omdat hij zichzelf wil revancheren. Ooit werd hij aangenomen op de Hogeschool voor de Kunsten waar hij dankzij zijn talent mocht starten. Door de verleidingen van het studentenleven heeft hij de opleiding niet afgemaakt en sindsdien heeft hij geen verf of penseel meer aangeraakt. Hij hoopt met zijn deelname opnieuw zijn talent te kunnen aanboren en op die manier zichzelf en zijn ouders te kunnen verrassen.

In de voetsporen

Iedere aflevering voeren de deelnemers nieuwe opdrachten uit, en treden op die manier in de voetsporen van de leerlingen van Rembrandt. Hierbij worden ze gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en ontwerper & docent Jaap Godrie, die ieder vijf deelnemers onder hun hoede nemen. Ruben zal in het programma begeleid worden door docent Jaap.

De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland en ontmoetingen met bijzondere figuren. De hierbij gemaakte werken worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Pieter en Lita worden iedere aflevering bijgestaan door een bijzonder gastjurylid. Samen bepalen ze iedere week: wie gaat er door en wie valt er af?

Online competitie & masterclasses

De kijkers thuis kunnen op projectrembrandt.nl iedere week de masterclasses uit de serie volgen én deelnemen aan een online competitie. De opdracht voor de wedstrijd is het schilderen van een live geposeerd portret van Annechien Steenhuizen. De beste inzendingen maken kans op een plek in de publieksjury in de laatste aflevering waarin de winnaar wordt bepaald van Project Rembrandt. Ook voor terugkijken, updates over het programma en meer informatie over de docenten, juryleden en deelnemers ga je naar projectrembrandt.nl.

Project Rembrandt wordt op zondagavonden uitgezonden om 21.20 op NPO1, van 27 januari t/m 7 april. Website: projectrembrandt.nl of volg het programma op Facebook

Project Rembrandt wordt voor de NTR geproduceerd door Helder TV. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door ING.

       
     
     
     
         
Meer berichten