Dianthe wordt gefeliciteerd met haar overwinning. Eigen foto
Dianthe wordt gefeliciteerd met haar overwinning. Eigen foto

Dianthe Markies wint Viaanse Voorleeswedstrijd

VIANEN - Dianthe Markies van Basisschool De Wegwijzer heeft donderdag 7 februari de Viaanse voorleeswedstrijd gewonnen. Aan deze voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door de Bibliotheek Lek & IJssel, deden zeven schoolkampioenen mee. De winnaar gaat door naar de regiofinale, ook in Vianen.

Aangemoedigd door hun supporters streden de schoolkampioenen van zeven basisscholen in de Blauwe Zaal van sportcentrum Helsdingen om de Viaanse titel. Om de beurt werden ze door presentator Frank de Kleer naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

Moeilijke taak

De jury, bestaande uit Marja Bosman (Boekhandel Bruna) en Luuc Wilschut (directeur Basisschool Het Talent in Hoef en Haag), had de moeilijke taak uit de voorleeskanjers een winnaar aan te wijzen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend halfuurtje sprak de jury het verlossende woord.

De jury vond het moeilijk om een winnaar te kiezen, omdat het niveau hoog lag bij alle voorlezers. Dianthe, die voorlas uit Sjakie en de Chocoladefabriek van Roald Dahl, blonk net iets meer uit. Ze betrok de lezers bij het verhaal en las duidelijk en netjes voor. Het fragment dat ze had gekozen was een grappig stukje dat de jury zo voor zich kon zien.

Viaanse eer

Op dinsdag 5 maart verdedigt Dianthe de Viaanse eer in de regiofinale, ook in Vianen.

Meer berichten