De tentoonstelling MIAUW! op een drukke zondagmiddag. Foto: Job van de Groep
De tentoonstelling MIAUW! op een drukke zondagmiddag. Foto: Job van de Groep

Bezoekersrecord voor MIAUW!

VIANEN - Het Stedelijk Museum Vianen ontving in de eerste maand van de tentoonstelling MIAUW! Katten in de kunst meer dan 1700 bezoekers. De kattententoonstelling bereikte, naast de lokale media, nu ook de landelijke media. En dat leverde veel extra bezoekers op, met name in de weekenden.

Het vorige record werd door de tentoonstelling Rembrandt in zwart-wit in 2017 behaald. Het lijkt er op dat de huidige tentoonstelling van de werken van de negentiende-eeuwse Henriette Ronner-Knip dit succes gaat overtreffen.

Fors geïnvesteerd

Voorzitter Arjen Cuijpers: "We hebben afgelopen jaar fors geïnvesteerd in een goed binnenklimaat van ons museum omdat bruikleengevers hoge eisen stellen voordat ze hun kostbare museale werken in bruikleen geven. Ik ben meer dan verheugd om te zien dat het nu dus lukt om een dergelijke tentoonstelling met landelijke allure te organiseren in ons museum in Vianen."
Conservator Afiena van IJken: "Het is mooi om te zien dat wij het publiek aanspreken. Met 2,6 miljoen huiskatten in Nederland is het geen verrassing dat dit een schot in de roos is."

Nieuwe aquarellen

Onlangs zijn er twee nieuwe aquarellen van Ronner-Knip aan de tentoonstelling toegevoegd. Een portret van de schoothondjes van de Belgische koningin Marie-Henriette in bruikleen van Galerie Wijdemeren en een aquarel met twee poezen die spelen bij een Chinees kamerscherm uit de collectie van een privverzamelaar.

MIAUW! Katten in de kunst is nog tot en met 12 mei te bezoeken tijdens openingstijden van het museum.
 

Meer berichten