Foto: Jacques Stam
Foto: Jacques Stam

Echtpaar van Kouwen-Goes 65 jaar getrouwd

VIANEN -  Het was voor burgemeester Jan Pieter Lokker even zoeken naar het bruidspaar van Kouwen-Goes in het Zorgcentrum Hof van Batenstein. Maar uiteindelijk kon hij het echtpaar toch feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.

Bert (91 jaar) en Dora (88 jaar) zijn allebei geboren aan de Lekdijk, bij Hagestein. Ze woonden een paar kilometer bij elkaar vandaan en kenden elkaar al langer. Maar het ging 'aan' bij het ringsteken, tijdens een van de vele volksfeesten kort na de Tweede Wereldoorlog. Bert vond haar wel een mooie meid en dacht bij zichzelf: 'Die moet ik houwen'. En zo is het gekomen.

Het vroor stevig

Dora weet nog goed dat het 65 jaar geleden, tijdens hun trouwdag, erg koud was. En het vroor stevig. "Vroeger was het toch veel kouder dan tegenwoordig. Toen stond het wiegje van een van de kinderen voor de kachel hoor, tussen de was die moest drogen", grinnikt ze.

Ze hebben 10 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen en die zijn allemaal op het feest geweest. Bert is op 54-jarige leeftijd nog een eigen taxibedrijf - Viatax - begonnen, nadat hij 25 bedrijfsleider was geweest bij een taxibedrijf in IJsselstein. Toen het daar even niet lekker liep, dacht hij: dan doe ik het zelf maar. Hij heeft tot zijn 65ste achter het stuur gezeten van zijn eigen bedrijf.

Veel reizen

Beiden hebben veel problemen gehad met hun gezondheid en op dat gebied van alles meegemaakt. "Ze kennen de weg in St. Antonius bijna blindelings vinden", merkt hun zoon op. Desalniettemin heeft het stel veel reizen gemaakt. En ze houden daar voorlopig nog niet mee op.

Meer berichten