Harpiste Carla Bos nam het publiek mee langs de Rijn in haar concertvoorstelling 'Sagen van de Rijn'. Foto: Jacques Stam
Harpiste Carla Bos nam het publiek mee langs de Rijn in haar concertvoorstelling 'Sagen van de Rijn'. Foto: Jacques Stam

Verrassend concert Carla Bos

Door Jacques Stam

VIANEN - AvondExtra, het maandelijkse concert in het Stedelijk Museum, was er weer één van een verrassend niveau. Harpiste Carla Bos nam het publiek mee langs de Rijn in haar concertvoorstelling 'Sagen van de Rijn'. Eigenlijk was het meer een concertvertelling of een muzikaal verhaal.

Door de eeuwen heen zijn er erg veel verhalen en sagen rond de Rijn ontstaan. Met zijn 1.233 kilometer stroomt deze rivier door zes Europese landen, langs al die bijzondere, mooie en legendarische verhalen. Met onder meer de beroemde Lorelei, die boten op de rotsen te pletter laat slaan door haar mooie gezang en harpspel.

Remix Ensemble

Carla Bos is professioneel harpiste en speelt in het Remix Ensemble voor hedendaagse muziek in Porto (Portugal). Sinds 2013 is zij ook werkzaam als verteller, in combinatie met de harp. Daarin volgt Carla de Rijn van de Alpen naar de Noordzee. Ze verzamelde sagen en zocht daar passende muziek bij van onder andere Johan Sebastiaan Bach, Mendelssohn, Wagner, Liszt en Straus Sr. Sinds 2016 volgt Carla zanglessen bij Willemijn van Gent. Ook heeft ze zang- en harpcursussen bij Ann Morgan gevolgd.

Dat het publiek genoten had van dit 'Reisje langs de Rijn' bleek uit een dankbaar applaus.

Hi Rob
hier een stukkie Langs de Rijn

--
Vriendelijke groet Jacques

Meer berichten