Van links naar rechts: Simon Muilwijk, Peter Tap - de huidige slager - en burgemeester Lokker. Foto: Mieneke Lever-van Dieren
Van links naar rechts: Simon Muilwijk, Peter Tap - de huidige slager - en burgemeester Lokker. Foto: Mieneke Lever-van Dieren

Predicaat Hofleverancier voor keurslagerij Muilwijk

AMEIDE - Uit handen van burgemeester Lokker ontving keurslagerij Muilwijk woensdag aan het eind van de middag het predicaat Hofleverancier. Lokker vond het geweldig dit predicaat te mogen uitreiken en zei dat de slager trots kan zijn op het voortzetten van drie generaties. Lokker zei ook 'nooit eerder zo'n jonge 100-jarige te hebben gezien'. Slager Simon Muilwijk haalde foto's van zijn voorgeslacht tevoorschijn en vertelde er anekdotes bij.

Op 10 februari bestond keurslagerij Muilwijk officieel honderd jaar. Het bedrijf heeft zich gedurende deze eeuw ontwikkeld tot een vooraanstaande onderneming in de slagersbranche. De keurslagerij geniet een goede reputatie in de regio én bij de landelijke vereniging van keurslagers, is vitaal en streeft continu naar verbetering en vernieuwing. Dit alles is voor het bedrijf aanleiding geweest om bij de Dienst van het Koninklijk Huis een aanvraag in te dienen voor het predicaat Hofleverancier.

Begrip in de regio

Adrianus Muilwijk kocht in 1919 een pand aan de Dam in Ameide en opende op 10 februari de deuren van zijn vleeshouwerij Muilwijk. In 1946 nam zijn zoon Aart de zaak over. Hij sloot zich direct aan bij de vereniging van Keurslagers. Een vereniging die in dat jaar opgericht werd op initiatief van een aantal slagers uit Utrecht. Vanaf 1978 nam één van de zonen van Aart het bedrijf over. Dat was Simon, een gedreven en gepassioneerd slager die zich wilde onderscheiden van de rest. Hij wist eigengemaakte vleeswaren en worstsoorten op vaktechnisch gebied naar een ongekend hoog niveau te tillen en behaalde vele prijzen bij wedstrijden. Hiermee verkreeg hij grote regionale en landelijke bekendheid. Omdat de kinderen van Simon geen ambitie hadden het bedrijf over te nemen heeft Simon het bedrijf in 2013 verkocht aan Peter Tap. Keurslagerij Muilwijk is een begrip in de regio en daarom besluit Peter Tap de bedrijfsnaam ongewijzigd te laten. Met dezelfde passie en gedrevenheid en hetzelfde vakmanschap heeft hij met succes het bedrijf voortgezet. Reden voor Zijne Majesteit de Koning om een positief besluit te nemen.

Predicaat Hofleverancier

De Koning kan het predicaat Hofleverancier toekennen aan kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche. De bedrijven moeten minimaal 100 jaar bestaan. Het predicaat Hofleverancier geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'. Toekenning wil niet zeggen dat het betrokken bedrijf leverancier is of een andere relatie heeft met het Koninklijk Huis.

Meer berichten