Hans van Kooten en Natasja Torcqué zijn enthousiast over de opening van de vernieuwde Voorstraat. Foto: Jacques Stam
Hans van Kooten en Natasja Torcqué zijn enthousiast over de opening van de vernieuwde Voorstraat. Foto: Jacques Stam (Foto: )

Feestelijke opening vernieuwde Voorstraat

Door Jacques Stam

VIANEN - Het heeft lang geduurd, maar op zaterdag 13 april is het dan toch zover. Dan wordt de vernieuwde Voorstraat officieel geopend. En dat gebeurt met de nodige activiteiten en acties. De ondernemers van het centrum in Vianen zijn er klaar voor en nodigen alle bewoners van Vianen en omstreken uit voor het openingsfeest.

Er is voor ieder wat wils: muziek van bekende nationale en lokale artiesten, spectaculaire aanbiedingen, activiteiten voor kinderen....

Na een jaar keihard werken door aannemer Agterberg is de Voorstraat in Vianen helemaal opnieuw ingericht. Op dit moment wordt nog de laatste hand gelegd aan het plaatsen van de nieuwe verlichting, de laatste paaltjes en bankjes en dan is het helemaal klaar. De Voorstraat heeft een complete metamorfose ondergaan. Er zijn nu drie pleinen met gezellige terrassen, veel groen en de auto is te gast. Ook de Lijnbaan werd aangepakt en kreeg een fraaie lindelaan met wandelpad. En er is een nieuwe grachtbrug richting het Klooster.

On Top Events

Het openingsfeest wordt georganiseerd door On Top Events uit Vianen, in samenwerking met vertegenwoordigers van de ondernemers, Bureau Binnenstad Vianen, Ondernemersvereniging Vianen, de CentrumManager en de Bedrijven Investerings Zone Vianen Centrum.

Enthousiast vertelt Hans van Kooten CentrumManager van Vianen: "We hebben een compleet programma, waar voor iedereen wat te doen is. Tussen 8.00 en 11.00 uur starten we met een 'Vroege Vogelactie' met echt spectaculaire aanbiedingen."

Feestelijke  optocht

"Om 11.00 uur is er een feestelijke optocht van de Lijnbaan naar het podium op het noorden van de Voorstraat, waar de officiële opening plaatsvindt. De hele dag door zijn er optredens met nationale en lokale artiesten, een kidz-plein, een food-plein, een vinylpodium en een DJ. Er is gekeken naar een programma voor jong en oud. Dat is volgens ons prima gelukt. En natuurlijk zijn alle winkels en terrassen open. Als het weer een beetje meewerkt, wordt het een geweldige dag!"

Enorme uitdaging

Natasja Torcqué van On Top Events is druk bezig met de organisatie van het event. "Ik heb samen met andere organisatiebureaus afgelopen jaar een plan ingediend om het feest te organiseren en uiteindelijk ben ik het geworden" zegt Natasja. "Een enorme uitdaging vind ik het, het is veel geregel en uitzoekwerk, maar dat hoort bij mijn vak. De Voorstraat is opnieuw ingericht dus je moet letterlijk met een rolmaat de straat op om te kijken of alles past. Kan het hoofdpodium bijvoorbeeld tussen de nieuwe bomen en de terrassen? Hebben de hulpdienstverleners voldoende ruimte om bij een calamiteit overal te kunnen komen? Gelukkig is er goed en prettig contact met de evenementencoördinator van de gemeente, dus dat gaat helemaal goedkomen."

Meer berichten