De opnamen voor het programma werden eind december gemaakt.
De opnamen voor het programma werden eind december gemaakt.

Hockey Club Leerdam zondag op tv te zien

LEERDAM - Hockey Club Leerdam is op zondag 17 maart om 16.30 uur te zien in het RTL4-televisieprogramma Clubliefde met Jochem van Gelder. Annemarie de Boer, een enthousiast HCL-jeugdlid, zet haar club in de spotlights. De opnamen voor het programma werden eind december gemaakt.

"Ik dacht; ik doe het gewoon, en nu zijn we op tv". Annemarie zet haar kop thee op tafel. Trots en verbazing strijden om de overhand. Annemarie de Boer, sinds haar zevende lid van Hockey Club Leerdam, is 16 jaar en maakt deel uit van de MA1. Hockey is duidelijk aanwezig in haar ouderlijk huis; in de hoek van de kamer staat een aantal hockeysticks en haar hockeyschoenen staan onder de trap.

"Ik zag een aankondiging voor een nieuw tv-programma met Jochem van Gelder bij RTL", gaat ze verder. "Het heet; Clubliefde". Het idee achter het programma is dat Jochem van Gelder aan de hand van een jeugdteam een sportclub positief ondersteunt en een boost geeft. Via het programma kan de club geholpen worden of ondersteund worden op bepaalde gebieden waar de betreffende club behoefte aan heeft.

"Via de website van het programma kon ik me opgeven. Ik moest aangeven waarom ik vond dat Hockey Club Leerdam in aanmerking zou moeten komen voor het maken van een aflevering. Nou, dat was niet zo moeilijk, er gebeurt zoveel bij ons op het moment". Annemarie somt op: "We zijn inmiddels verhuisd van sportpark De Punt naar het Glaspark. We zijn onze vertrouwde plek kwijt op De Punt en in afwachting van de nieuw te bouwen gezamenlijke accommodatie op het Glaspark delen we de kantine met LRC. Onze trainingsmaterialen liggen opgeslagen in een grote container. Maar de belangrijkste reden die ik had om me op te geven was toch dat ik onze kleine provincieclub onder de aandacht wilde brengen, op een bijzondere manier".

Hart voor HCL

Annemarie is duidelijk over haar club. Ze heeft hart voor HCL. "HCL is er ook voor mij", zo vervolgt ze. "Niet alleen omdat ik er al jaren kan hockeyen natuurlijk, maar het is ook een veilige en stimulerende omgeving. Wij, als junioren, worden gestimuleerd en ondersteund om ons te ontwikkelen binnen de club. Wij kunnen trainingen geven aan de jongste jeugd, cursussen volgen of deelnemen aan commissies die echt een belangrijke rol spelen binnen onze club, zoals de Jeugdfeestcommissie of de Bikkelcommissie. We krijgen hierin volledige vrijheid om onze ideeën te ontwikkelen. Dat is echt heel bijzonder."

"Een week later werd ik uitgenodigd door het productiebedrijf om naar Rotterdam te komen voor een gesprek en een screentest." Annemarie vertelt vrolijk verder: "Uiteraard verdwaalde ik in die enorme kantoortoren; provinciaaltje he! Aangekomen op de 26ste verdieping mocht ik mijn verhaal doen aan de productieleider en de regisseur van het programma. In mijn e-mail had ik aangegeven dat wij geen standaard-hockeyclub zijn. Bij ons zijn de typische hockeyballen in rode broek met ruitjessjaal ver te zoeken. Er staan geen hooggeblondeerde Botox-dames langs het veld. Het wagenpark voor het hek staat niet vol met Tesla's, Landrovers en andere dikke bakken."

Annemarie gaat verder: "Als er een team van een grote club bij ons komt spelen, dan moeten ze altijd een beetje lachen: hebben jullie maar één veld? Is dat jullie clubhuis? Maar als het fluitsignaal geweest is, dan piepen ze wel anders… wij zijn niet voor niets kampioen geworden vorig jaar!" "Weet je wat het is, Hockey Club Leerdam is voor mij een soort familie, het is warm en vertrouwd met de gebruikelijke familieprobleempjes; je hebt de vlotte neef, de zeurtantes, de toffe oom, de vage verre nicht, de lieve oma en de brommende opa. Er wordt lief en leed gedeeld, er wordt leuk gedaan en soms stom gedaan...maar het is wel een echte familie".

Supertof

"We werden geselecteerd voor een uitzending! Supertof toch?" De opname was in december op onze oude locatie. Ons team moest de hele dag aanwezig zijn van 9.00 tot 18.00 uur." Ik mocht met Jochem van Gelder optrekken die dag. Toffe gast! Hij is echt net als op tv, een leuke, grappige en relaxte gast. Het was echt een ervaring hoor. Het productieteam was met vijf man, allemaal superprofessioneel. Een geluidsman, regisseur, scriptman, cameraman en opnameleider", vertelt Annemarie vol overgave.

"Het was echt een hartstikke leuke ervaring, maar het was wel veel wachten hoor." Veel opnames moesten nog een keer of anders of uit een andere hoe. Televisie maken is heel veel overdoen, hahaha. We hadden een heel script gekregen wat we moesten afwerken. Wat we allemaal gedaan hebben? Dat wil je wel weten zeker he! Nou dan moeten jullie maar kijken! 17 maart 2019 om 16.30 uur op RTL 4, Clubliefde."

En Clubliefde… dat zit bij Annemarie wel goed.

Meer berichten