Enthousiast poseren de vrijwilligers met hun certificaat. Eigen foto
Enthousiast poseren de vrijwilligers met hun certificaat. Eigen foto (Foto: )

Taalvrijwilligers ontvangen certificaat

REGIO - Vrijwilligers uit Vianen, IJsselstein en Houten hebben de afgelopen weken bij het Taalhuis de basistraining voor taalvrijwilliger gevolgd. Enthousiast namen ze hun certificaat in ontvangst. Zij hebben nu alles in huis om mensen die de Nederlandse taal (beter) willen leren te begeleiden.

Taalvrijwilligers vormen een belangrijk onderdeel in de strijd tegen laaggeletterdheid. In Vianen is 11% van de inwoners laaggeletterd. In de training van Stichting Lezen en Schrijven krijgen taalvrijwilligers informatie over laaggeletterdheid en leren zij hoe zij mensen kunnen helpen bij het (beter) leren lezen, schrijven, spreken van de Nederlandse taal of omgaan met de computer.

Laagdrempelige plek

Taalhuis Vianen is een centrale en laagdrempelige plek waar taalvragers én taalvrijwilligers terechtkunnen en geeft informatie over mogelijke taalhulp binnen de gemeente. Wie de Nederlandse taal (beter) wil leren is van harte welkom tijdens de Taalinloop in de Bibliotheek, iedere woensdag en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Loop gerust eens binnen, vrijwilligers helpen graag.

Taalhuis Vianen is een samenwerkingsverband van Bibliotheek Lek & IJssel, Welzijn Vianen, Vluchtelingen Steunpunt Vianen en de gemeente Vijfheerenlanden, met ondersteuning van Stichting Lezen & Schrijven.

Meer berichten