De eerste studenten zouden al in juni naar de Glasstad kunnen komen om in de Glasblazerij te komen werken én leren. Archieffoto: Mimi van Rossem
De eerste studenten zouden al in juni naar de Glasstad kunnen komen om in de Glasblazerij te komen werken én leren. Archieffoto: Mimi van Rossem

'Komende drie jaar 20 procent meer toeristen'

Door Mimi van Rossem

VIJFHJEERENLANDEN - Door samen te werken met Utrecht Region hoopt de gemeente Vijfheerenlanden de komende drie jaar 20 procent meer toeristen te trekken. "Wij zijn een mooie gemeente op het gebied van recreatie en toerisme", zegt wethouder Cees Taal. "Denk hierbij aan Vianen Vrijstad, Leerdam Glas en Zederik groen en natuur."

"Om onze gemeente meer onder de aandacht van toeristen te brengen, gaan wij samenwerken met Utrecht Region. Deze promoot een grote regio in de provincie Utrecht. Dat doen zij onder meer tijdens internationale beurzen, waarop ze aanwezig zijn. De komende jaren verwacht ik meer (wandel)toeristen uit Duitsland en België. Dit vanwege de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die waarschijnlijk in 2020 in Parijs wordt uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Deze Waterlinie is geliefd bij de wandelliefhebbers en is zo mooi, dat het Pieterpad - dat van Groningen naar Limburg loopt - hierbij in het niet gaat vallen." 

Citymarketing

"Verder wordt meer ingezet op Citymarketing", zegt Taal. "Zo zouden Vrijstad Vianen en Leerdam Glasstad ieder op z'n eigen manier hun stad kunnen promoten, maar op sommige vlakken kunnen zij ook gaan samenwerken. Ik heb al eerder verteld dat Leerdam Glasstad wil inzetten op het scholen van talentvolle glasblazers." 

Al in juni

Vorig jaar vertelde Taal al dat hij studenten uit Tsjechië naar Leerdam wil halen om hier de kunst van het glasblazen en 't ontwerpen van glaskunst te leren. De eerste studenten zouden al in juni naar de Glasstad kunnen komen om in de Glasblazerij te komen werken én leren. "Dit kan alleen als de raad met deze begroting instemt", voegt de wethouder er aan toe.

Meer berichten