Gijs verzorgde zelf de hapjes en de drankjes. Eigen foto
Gijs verzorgde zelf de hapjes en de drankjes. Eigen foto (Foto: Peter van Meurs)

Iron Party op Lingebolder van opbrengst oud ijzer

LEERDAM - Gijs van der Velden, die al sinds de start op de Lingebolder woont, gaf er zaterdag een groot feest. Hij bekostigde het feest van het geld dat hij verdiende met het inzamelen van oud ijzer. Gijs begon met inzamelen, omdat recycling bij de ASVZ belangrijk is. Van de eerste opbrengst kocht hij muziekboxen voor in de eigen huiskamer.

Inmiddels loopt de 'handel' van Gijs zo goed, dat hij van de opbrengst The Iron Party organiseerde. Het feest was bedoeld voor alle bewoners van de Lingebolder, aangevuld met familie en kennissen. Hij pakte het groots aan en regelde een zanger, Luciano Vermeer én DJ Koos Grandioos. Ook alle hapjes en drankjes waren door Gijs verzorgd.

Open dag

Vorige week donderdag was er, in het kader van de Week van de Zorg, op de Lingebolder een open dag. Medewerkers en cliënten stonden klaar om te vertellen over de diverse cliëntgroepen. Er was informatie over vrijwilligerswerk, werken als begeleider, stage lopen, het volgen van een opleiding, de ontwikkelingsmogelijkheden en dergelijke.

De rondleidingen gingen langs dagbestedings- en woongroepen, verspreid over het terrein van de Lingebolder. Er werd onder meer gekeken op de afdeling waar cliënten producten van hout maken. Er werd verteld over het werk van cliënten en de daarbij passende begeleiding. In het hoofdgebouw stonden diverse kraampjes. Ook was daar eten en drinken, koden bezoekers cupcakes maken en er was de mogelijkheid om muziek te maken, zoals ook de bewoners van de Lingebolder dat doen.

Meer berichten