Turnsters DOS in de prijzen

AMERSFOORT/HELMOND/VIANEN - Met twee keer goud, twee keer zilver en één keer brons kan Gymnastiekvereniging DOS Vianen tevreden terugkijken op afgelopen weekend én trots zijn op de prestaties van haar turnsters.

Tijdens de tweede regionale kwalificatiewedstrijd in Amersfoort wist jeugdturnster Valerie Arnold in het niveau D2 het goud in de wacht te slepen. Op sprong, brug en balk was Arnold de beste na goed uitgevoerde oefeningen. Ook turnde zij enkele nieuwe elementen wat goed uitpakte. Emily Keizer was superieur bij de instap D1. Vooral door haar netjes geturnde vloeroefening won zij overtuigend de wedstrijd en bleef clubgenootje Jill Geerlings voor die zilver pakte. Geerlings had de hoogste score op balk maar kon Keizer niet voorbij komen in het klassement.
Zilver was er ook voor Phaedra Bogert. Bij de junioren vierde divisie turnde zij een stabiele wedstrijd en ook haar zien we terug in de regiofinale.

NK-ticket

In het Brabantse Helmond streed Suzanne Barzilay in de halve finale instap N2 voor een NK-ticket. Barzilay blonk uit op brug en vloer en greep naar het brons. Haar derde plaats geeft  recht op een finaleplaats meerkamp medio juni in Tilburg en daar komt zij ook nog uit op de toestelfinales brug en vloer.

Meer berichten