Het Rodion Trio bestaat uit Diederik Ornée  (klarinet), Annelies Vrieswijk (saxofoon) en Mark Toxopeus (piano). Foto: Merlijn Doomernik
Het Rodion Trio bestaat uit Diederik Ornée  (klarinet), Annelies Vrieswijk (saxofoon) en Mark Toxopeus (piano). Foto: Merlijn Doomernik (Foto: Merlijn Domernik)

Ensemble Rodon Trio geeft concert in Hof van Batenstein

Het ensemble Rodion Trio geeft op dinsdag 9 april om 10.30 uur een concert in Woonzorgcentrum Hof van Batenstein, Hof van Batenstein 1. Entree: 3 euro, inclusief een kopje koffie.

VIANEN - Het ensemble Rodion Trio, bestaande uit Diederik Ornée (klarinet), Annelies Vrieswijk (saxofoon) en Mark Toxopeus (piano), brengt een gevarieerd programma met werken van onder meer Van Beethoven, Dvorák en Grieg. Het programma duurt een uur, zonder pauze.

De combinatie van instrumenten van het Rodon Trio is uniek en veelzijdig. Alle bewerkingen zijn van de leden van Rodion Trio zelf. De naam Rodion is gebaseerd op de hoofdpersoon van Fjodor Dostojevski's roman 'Misdaad en straf', Rodion Romanovitsj Raskolnikov, die vindt dat de regels van wat maatschappelijk verantwoord is niet op hem van toepassing zijn.

Diederik Ornée (1983) studeerde moderne klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij won diverse prijzen, zoals de prijs voor beste solist van de DAAD (Deutsche Akademische Austausch Dienst). Annelies Vrieswijk (1983) studeerde saxofoon aan het Prins Claus Conservatorium, aan de Kungliga Musikhögskolan en aan het Conservatorium van Amsterdam (Master). Mark Toxopeus (1984) begon zijn professionele opleiding aan het Conservatorium van Arnhem. Daarna behaalde hij zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam.

Het optreden is op verzoek van Hof van Batenstein georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis.

Meer berichten