Iedereen kan vrijdag tussen 11.00 en 15.00 uur in de Januspassage gratis met een kapot huishoudelijk apparaat terecht. Foto: Mimi van Rossem
Iedereen kan vrijdag tussen 11.00 en 15.00 uur in de Januspassage gratis met een kapot huishoudelijk apparaat terecht. Foto: Mimi van Rossem (Foto: )

Kapotte föhn kán gemaakt worden in Repair Café

LEERDAM - Sinds begin dit jaar is de werkgroep 'Samen afvaldumpingen te Lijf' bezig activiteiten te ontwikkelen om de afvaldump bij de ondergrondse containers tegen te gaan. Omdat er geregeld tussen alle gedumpte spullen elektrische apparaten staan, wordt - op voorstel van Adrie Kleppe, die namens het Europaplein in de werkgroep zit - in de Januspassage tussen de Aldi en Plus op winkelcentrum Europaplein een Repair Café gehouden. Hiervoor is samenwerking gezocht met Cees van Epenhuijzen van Kringloop Leerdam. Iedereen kan op vrijdag 5 april tussen 11.00 en 15.00 uur in de Januspassage gratis met een kapot huishoudelijk apparaat terecht, of het nou een radio, een broodroosters, een stofzuiger of een haarföhn is.

Monteurs van de Kringloop gaan hun best doen ze te repareren. Ook laten de monteurs zien hoe eenvoudig het soms is om zelf iets te repareren. Van Epenhuijzen zet: "We gooien ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit bij veel mensen het woordje repareren niet meer tussen de oren. Met het Repair Café, dat ook geregeld in de Kringloopwinkel van Leerdam wordt gehouden, willen we een verandering teweegbrengen bij de mensen om eerst te kijken of iets gerepareerd kan worden voordat het wordt weggegooid."

Technische mensen welkom

Ook technisch handige mensen zijn vrijdag welkom voor hulp.

Meer berichten