Kattenshow in De Schildkamp

ASPEREN - Op zaterdag 13 & zondag 14 april organiseert kattenvereniging Cats and Tulips voor de 26e keer een internationale kattenshow. Dit keer vindt deze plaats in Sporthal de Schildkamp in Asperen. Kattenliefhebbers zijn van harte welkom om daar vele verschillende kattenrassen eens met eigen ogen te bewonderen.

Cats and Tulips is de enige Nederlandse kattenvereniging aangesloten bij TICA (The International Cat Association) met haar basis in Amerika. De keuringen zullen dan ook via het TICA-principe uitgevoerd worden. Dat houdt in dat de aanwezige katten door alle aanwezige internationale keurmeesters gekeurd worden volgens het ringen-systeem. Dit is dus heel anders dan de keuringen op traditionele kattenshows.

Vijf keurmeesters

De keurmeesters, vijf deze keer, worden uit verschillende landen ingevlogen (Verenigde Staten, Frankrijk, Zweden en Italië). We verwachten ook weer diverse kattenrassen, zoals de Maine Coon (één van de grootste kattenrassen ter wereld), de Bengaal, de Devon Rex, Egyptian Mau, Peterbald, Selkirk Rex en Savannah (die nog het meest lijken op een wilde kat). Ook zijn er diverse polydactiele Maine Coons te zien (katten met duimpjes en/of extra teentjes). Op deze kattenshow, met dit keer als showthema "Once upon a time" zijn katten uit heel Europa en zelfs van daarbuiten te bewonderen. De katteneigenaren vertellen je graag alles over het ras dat zij liefhebben en ook de aanwezige fokkers kunnen je veel vertellen over de eigenschappen van de diverse kattenrassen. Dus als je je wilt oriënteren op een kattenras of vindt je het gewoon leuk om heel veel katten van dichtbij te bekijken, dan ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen op deze gezellig show in de Schildkamp.

Mandjes en kammetjes

Beide dagen is de hal vanaf 10 uur geopend voor publiek. Dan kunnen niet alleen al de aanwezige katten worden bewonderd, maar zijn er ook diverse standhouders aanwezig die van alles en nog wat te koop aanbieden wat betrekking heeft op katten. Zo zijn er verschillende stands met allerlei mandjes, kammetjes, speeltjes, snoepjes en verzorgingsproducten speciaal voor de kat, maar ook allerlei soorten klim- en krabpalen waar de actieve kat zich heerlijk in uit kan leven en waar de luie huistijger heerlijke slaapplekjes kan vinden. Er is een stand met originele kattensieraden en één die handgemaakte tassen met kattenthema uit Madagaskar verkoopt waarvan de complete opbrengst weer teruggaat naar de kinderen van dit prachtige eiland (voor meer info www.madalief.nl).

Dus of je nou van grote of kleine, kale of langharige, egale, gestreepte of gevlekte katten houdt, voor iedere kattenliefhebber is er wel iets van zijn of haar gading te vinden op de CaT-show op 13 en 14 april in de Schildkamp. Adres Leerdamseweg 44 in Asperen.

Toegangsprijs voor volwassenen 5,00 en kinderen/65+ 3,50. Parkeren bij de Schildkamp is gratis.

Voor meer informatie over de show kunt u terecht op www.catsandtulips.nl