Het redactieteam van Editie Leerdam   krijgt eindelijk rust. Eigen foto
Het redactieteam van Editie Leerdam krijgt eindelijk rust. Eigen foto (Foto: )

Allerlaatste talkshow Editie Leerdam

LEERDAM - In Stadspodium GO wordt op vrijdag 7 juni 's avonds de allerlaatste local talkshow Editie Leerdam gehouden. De gasten in deze laatste show zijn deels een verrassing. De vaste ingrediënten krijgen een wat ludiekere invulling. De talkshow in het theater van GO begint om 21.00 uur, de toegang is gratis.

Na zo'n acht jaar vindt het redactieteam van Editie Leerdam het welletjes. De opzet van de ooit maandelijkse talkshow was aanvankelijk om zoveel mogelijk mensen naar het toen nieuwe Stadspodium GO te lokken. Iedere gast nam immers een eigen achterban mee en de diversiteit aan onderwerpen zorgde ook voor gasten van uiteenlopende pluimage. Op den duur bleef een trouwe schare fans de talkshows steevast bezoeken, en intussen wisten steeds meer Leerdammers GO te vinden voor de vele andere activiteiten.

Ruben Lopulalan

De finale talkshow biedt gasten die deels een verrassing zijn voor het publiek. Alvast bekend is dat de Leerdamse tekenaar/schilder Ruben Lopulalan komt vertellen over zijn bijzondere belevenissen tijdens het Project Rembrandt, onlangs op televisie. Een kansrijke sollicitant op de vacante functie van burgemeester van Vijfheerenlanden wordt ook aan het publiek voorgesteld en indringend ondervraagd over zijn opmerkelijke ambities met de kersverse fusiegemeente. Eén van de trouwste bezoekers van Editie Leerdam deelt haar ervaringen met de talkshows aan de hand van een aantal foto's.

Schiet Niet

Vaste programma-onderdelen als Koppensnellen, gefilmde straatinterviews en live-muziek passeren de revue. De ooit 'vaste huisband' Schiet Niet is voor deze gelegenheid heropgericht en komt met nieuwe liedjes over de besproken onderwerpen. Nog éénmaal draagt een dwarsdenker zijn column voor. Een mogelijk overschot in de redactiekas komt ten goede aan een plaatselijk goed doel, dat mede door het publiek wordt bepaald.

De show in het theater van Stadspodium GO begint om 21.00 uur; de foyer is open vanaf 20.30 uur. De entree is gratis en iedereen mag meediscussiëren.

Meer berichten