Leerdam Sport speelt met deze vernieuwing in op de groei van de wijk Broekgraaf en hoopt veel nieuwe leden te mogen begroeten. Foto: Mimi van Rossem
Leerdam Sport speelt met deze vernieuwing in op de groei van de wijk Broekgraaf en hoopt veel nieuwe leden te mogen begroeten. Foto: Mimi van Rossem

Aanleg nieuwe velden Leerdam Sport 55 begonnen

LEERDAM - Hoge zandplateaus achter de huidige velden bij Leerdam Sport verraden het al; de aanleg van de nieuwe velden is - vijf maanden later dan gepland - nu echt begonnen. In de eerste fase worden twee velden aangelegd, waaronder een kunstgrasveld. Later volgen de aanleg van een hoofdveld en de bouw van een kleed- en clubgebouw.

Door Mimi van Rossem

Wie het terrein van Leerdam Sport oploopt ziet het meteen. Grote hoogtes zand in de hoek, waar voorheen het hockeyveld lag, en tussen het spoor laten zien waar de toekomstige velden komen te liggen. Leerdam Sport beschikt na de aanleg over drie velden en een twee verdiepingen hoog kleed- en clubgebouw. Het veld dat het dichtst tegen het spoor komt, wordt voorzien van kunstgras met een kurk 'infill' ondergrond.  Met daarnaast een multifunctioneel veld, dat door alle wijkbewoners gebruikt mag worden.

Hoofdveld met natuurgras

Het huidige grote veld achter de tribune wordt in een latere fase aangelegd als een hoofdveld met natuurgras. Waar de tribune moet komen daar zijn de werkgroepleden nog over aan het brainstormen. Zeker is wel dat in augustus 2020 de oude tribune wordt afgebroken. Bestuurslid Wout Elbertse legt uit dat het hoofdveld op uitdrukkelijke wens van de spelers wordt ingericht met natuurgras. Secretaris Henri van Wijk vult aan dat wanneer het nodig is Leerdam Sport altijd voorrang krijgt bij het gebruik van het multifunctionele veld. Maar voor het zover is moet er nog veel gebeuren. Ten eerste moeten de Leerdam Sporters veel geduld hebben want de zandplateaus moeten negen maanden blijven liggen om de grond te laten inklinken. Daarna wordt het terrein op dezelfde hoogte als de wijk Broekgraaf gebracht. Van Wijk: "Dit om te voorkomen dat bij hevige regen de velden blank komen te staan. Dit betekent wel dat begin volgend jaar begonnen kan worden met de aanleg. Als alles volgens planning verloopt dan kunnen de spelers het seizoen 2020-2021 beschikken over de twee nieuwe velden". Leerdam Sport speelt met deze vernieuwing in op de groei van de wijk Broekgraaf en hoopt veel nieuwe leden te mogen begroeten. Daarvoor worden verschillende acties ondernomen. Van Wijk: "We hopen dat de nieuwkomers in de Broekgraaf hier komen voetballen. We hebben inmiddels enkele voetbalclinics gehouden. Dat leverde naast nieuwe leden ook een meisjesteam op. De jeugd doet het trouwens erg goed en hebben al verschillende kampioenschappen gewonnen".

De aanleg van het derde veld en de bouw van de kantine hangt af van de voortgang van de bouw van onder andere de brede school die op het huidige oefenveld wordt gerealiseerd. Waar nu de kantine staat komen in de toekomst vier rijen woningen. Hierlangs worden de voor Leerdam Sport benodigde parkeerplaatsen aangelegd. Rondom de velden komen wandelpaden en watergangen.

Familiedag

Wie eens een kijkje wil nemen bij Leerdam Sport is van harte welkom op de familiedag die op 15 juni wordt gehouden.

Meer berichten