De 8-jarige David Heezius treedt op als DJ D. Eigen foto
De 8-jarige David Heezius treedt op als DJ D. Eigen foto (Foto: )

GlassDance: muzikale beleving voor (én door) jong en oud

LEERDAM - Muziekliefhebbers kunnen op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 's avonds genieten tijdens het jaarlijkse muziekevenement GlassDance, dat aan de Lingedijk plaatsvindt. Er wacht de muziekliefhebber weer veel moois op muzikaal gebied. Maanden was de organisatie druk om alles te regelen en om sponsoren te vinden. En dit is gelukt.

Naast het bekende GlassDance wordt dit jaar GlassDance Kids en GlassRock gehouden. DJ's verzorgen vrijdagavond optredens en zaterdagavond treedt een aantal regionale bekende rockbands op. GlassDance wordt afgetrapt met een speciaal Kids-moment, want op vrijdagavond is er speciaal voor de jongste Leerdammertjes het GlassdanceKids. Nienke Grosse-Hamberg en Erwin Kooiman vertellen: "Wij merkten tijdens de vorige edities dat ook kinderen, die alleen of met hun ouders meekwamen, volop genoten van de muziek waarop zij lekker mee konden dansen. Dus hebben we nu tussen 18.00 en 20.00 uur speciale optredens voor en door kinderen; echt voor kinderen vanaf 5 jaar. Drie jonge DJ's zorgen voor leuke dancemuziek. De Leerdamse DJ D is met zijn 8 jaar de jongste. Hij is bloedje nerveus, maar vindt het fantastisch dat hij mag optreden. Verder treden DJ Creeps (13) uit Barendrecht en DJ Jalz (15) uit Tiel op. MC Magic zorgt voor een leuk sfeertje. Alle kinderen krijgen limonade en kunnen voor 1 euro een frietje kopen.'

Ron Stutz

Rond 20.00 uur begint het feest voor de 'grotere' mensen. Zij kunnen genieten van de muziek die gedraaid wordt door Ron Stutz, die vanaf de eerste GlassDance als muziekadviseur bij de organisatie betrokken is. Verder treden op: Simon Kidzoo, Armando D 'Angelo, Tune Based en Mc JayJay. Ronny Hammond sluit het evenement af. Op zaterdag 29 juni treedt vanaf 19.00 uur een aantal Leerdamse en regionale bekende Rockbands opt. Kooijman: 'Wij wilden dit jaar een muziekevenement organiseren voor álle Leerdammers. En omdat alle benodigde apparatuur en 't podium toch al op het evenemententerrein staa,n wordt voor het eerst een GlassRockDance gehouden." De organisatie is er trots op dat zij dit evenement mede door de vele sponsoren, onder wie hoofdsponsor Transfer Solutions, gratis kunnen aanbieden. Ook zijn zij dankbaar dat ze ook dit jaar gebruik mogen maken van de parkeerplaats van de Glasfabriek Leerdam. En natuurlijk de grote inzet van de vele vrijwilligers. "Want zonder deze hulp kan het allemaal niet doorgaan", aldus Kooijman. Verder zijn er weer huisregels. Het meenemen en gebruiken van sterke drank, drugs en lachgas is absoluut verboden. Er zal streng gehandhaafd worden hierop.De Lingedijk wordt deels afgesloten.

Meer berichten