In een paar weken tijd is aan de Kristallaan in de nieuwe wijk Broekgraaf een opvallend rood-groen gebouw geplaatst. Foto: Mimi van Rossem
In een paar weken tijd is aan de Kristallaan in de nieuwe wijk Broekgraaf een opvallend rood-groen gebouw geplaatst. Foto: Mimi van Rossem (Foto: )

Broekgraaf krijgt huisartsenpraktijk

In een paar weken tijd is aan de Kristallaan in de nieuwe wijk Broekgraaf een opvallend rood-groen gebouw geplaatst. In dit multifunctionele gebouw komt - in het rode gedeelte - huisartsenpraktijk De Wiel uit Schoonrewoerd. In het groene gedeelte komt het gemeentelijk projectteam Gebiedspromotie Broekgraaf. Naast de vele woningen is nu dus ook de eerste voorziening in de wijk gerealiseerd.

Door Mimi van Rossem

LEERDAM - Huisartsenpraktijk De Wiel opent, deze maand nog, speciaal voor de nieuwe bewoners van de wijk aan de Kristallaan een huisartsenpraktijk. Naast de praktijken in Schoonrewoerd en Leerbroek is dit de derde locatie waar huisartsenpraktijk van huisarts Christina Noppe zich vestigt. Dit is een tijdelijke locatie, want over ongeveer drie jaar hoopt Noppe naast de brede school, die op het voormalige Leerdam Sport terrein wordt gebouwd, een definitieve praktijk te openen. De praktijk wordt in eerste instantie voor de bewoners van de Broekgraaf geopend. Iedereen die in de Broekgraaf komt wonen, kan zich inschrijven via telefoonnummer 0345 641276. Bij De Wiel zijn vier huisartsen en vijf doktersassistenten werkzaam. Ook werken hier twee praktijkondersteuners Somatiek (POH-S). Zij verzorgen chronische patiënten met diabetes, hart- en vaatziekten, astma en COPD. Ook bieden zij op maat gesneden ouderenzorg. Verder kan men er terecht voor fysiotherapie en kleine chirurgische ingrepen.

Praktijkmanager Lisa Verloop merkt op: "De praktijk is de hele dag bereikbaar. En voor patiënten die vanwege hun werk doordeweeks niet thuis zijn, gaat dokter Noppe vanaf 6 juli op zaterdagochtend spreekuur op afspraak houden. En natuurlijk kunnen de mensen de hele dag door bij ons binnenlopen met een gezondheidsvraag.'

Op de definitieve locatie gaan ook een verloskundige en een logopedist aan de slag. Met de komst van deze praktijk speelt Noppe in op de vraag naar meer huisartsen, want de werkdruk op de Leerdamse huisartsen is erg groot.

Groene gedeelte

In het groene gedeelte van het gebouw komt het uit tien personen bestaande projectteam Gebiedspromotie Broekgraaf te werken. Teamlid Nynke Westerdijk laat weten dat het heel prettig is dat het team tijdens de bouwvak midden in de wijk is gevestigd. 'Midden tussen waar het allemaal gebeurt. Zo kunnen we de vorderingen van de bouw en de ontwikkelingen in de wijk met eigen ogen zien', merkt Westerdijk hierover op. In het kort betekent dit dat in het groene gedeelte veel met de betrokken projectleiders, aannemers, architecten, de stedenbouwkundige en andere partners wordt vergaderd over de ontwikkeling van de wijk. Daarnaast kunnen makelaars hier op afspraak potentiële kopers ontvangen om hen op de locatie meer informatie te kunnen geven. En tegelijkertijd het gevoel over te brengen van de nieuwe woonwijk. Ook kan het gebouw gebruikt worden voor bouwgerelateerde evenementen, zoals een eerste paal slaan of bijeenkomsten en informatiemomenten voor bewoners.

Meer berichten