Tom Huijben, assetmanager Woonzorg Nederland (l) en Kees Schetters, bestuurder Huis ter Leede voor het oude Emmahuis. Foto: Yvonne Kazen
Tom Huijben, assetmanager Woonzorg Nederland (l) en Kees Schetters, bestuurder Huis ter Leede voor het oude Emmahuis. Foto: Yvonne Kazen

Nieuwbouw Huis ter Leede op plek Emmahuis

LEERDAM - Woningcorporatie Woonzorg Nederland en woonzorgcentrum Huis ter Leede ondertekenden een samenwerkingsoverkomst voor de realisatie van een nieuw woonzorgcentrum met 87 appartementen en 27 zelfstandige woningen op het terrein van het voormalige Emmahuis aan de Oranjehof in Leerdam Oost. Medio 2020 start Woonzorg Nederland de voorbereidingen voor de nieuwbouw met de sloop van het Emmahuis. De nieuwbouw is naar verwachting eind 2022 klaar.

De nieuwbouw vervangt straks het huidige woonzorgcentrum op het Eiland 1 in Leerdam. Dat gebouw is 50 jaar geleden in gebruik genomen en in 2000 gerenoveerd. Volgens Huis ter Leede voldoet het gebouw op termijn niet meer om de juiste zorg te kunnen leveren. Daarom is gekozen voor toekomstbestendige nieuwbouw.

Invulling

Habion, de eigenaar van het huidige gebouw van Huis ter Leede, wil het pand behouden voor huisvesting van ouderen. Habion wil graag woongebouwen realiseren waar het wonen voorop staat en waar ook goed in verpleegd en verzorgd kan worden. Zij onderzoekt in 2020 hoe dat in het huidige gebouw de beste invulling kan krijgen. Habion gaat ook met de bewoners van de naastgelegen flats Rondas en Beukelaar in gesprek over de wensen van deze bewoners voor de toekomst.

Nauwkeurige  verhuizing

Huis ter Leede zal de verhuizing van haar bewoners uiteraard zeer nauwkeurig verzorgen. Wat het voor de kinderopvang De Matroosjes betekent, wordt onderzocht. Huis ter Leede blijft uiteraard dagbesteding, thuiszorg, huishoudelijke ondersteuning, maaltijdservice en alarmering leveren. Cliënten, personeel en vrijwilligers zijn per brief of mail geïnformeerd en er worden informatiebijeenkomsten georganiseerd. De wijk rond het oude Emmahuis zal in een later stadium worden geïnformeerd.


 

Meer berichten