Nu nog is Jan Pieter Lokker de (waarnemend) burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden.
Nu nog is Jan Pieter Lokker de (waarnemend) burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden.

23 kandidaten voor vacature burgemeester Vijfheerenlanden

VIJFHEERENLANDEN - Op de burgemeestersvacature in de gemeente Vijfheerenlanden hebben 23 kandidaten gereageerd. Onder de sollicitanten bevinden zich 21 mannen en 2 vrouwen. Onder de sollicitanten bevinden zich 6 kandidaten met ervaring in het burgemeesterschap en 12 kandidaten met overige dagelijks bestuur ervaring in het openbaar bestuur. Het aantal reflectanten naar politieke kleur: VVD (6), CDA (4), D66 (5), SP (1), PvdA (2), ChristenUnie (2), 50PLUS (1). Twee kandidaten zijn geen lid van een politieke partij.

De komende tijd spreekt de commissaris van de Koning met een aantal kandidaten en maakt hij een selectie. Die selectie bespreekt hij met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Vijfheerenlanden. De vertrouwenscommissie voert daarna gesprekken met kandidaten.

Aanbeveling

Vervolgens stelt de gemeenteraad een aanbeveling vast met daarop twee namen en stuurt die naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De naam van de hoogstgeplaatste kandidaat is openbaar. Tegelijkertijd zendt de commissaris een rapportage aan de minister met daarin zijn oordeel over de procedure en over de kwaliteit van de kandidaten.

De benoeming van de nieuwe burgemeester kan naar verwachting in november plaatsvinden

Meer berichten