Rustige overschrijvingsperiode bij HSSC'61 en Lekvogels

Door Thijs Middelkoop

VIANEN - Bij de voetbalclubs HSSC'61 en Lekvogels verliep de overschrijvingsperiode bijzonder rustig. Trainer Gerrit Molenaar raakte geen enkele speler kwijt, terwijl er slechts een bij kwam: Floris Kool, afkomstig van Heukelum. De succesvolle trainer-coach kan dus rustig blijven doorbouwen aan zijn elftal, dat het vorig seizoen zo goed deed. Ook bij Lekvogels was het stil. Alleen Swen van Dorp stopte. De selectie wordt aangevuld met een aantal spelers, afkomstig uit ''de eigen kweek''.

Bij het naar de 3e klasse gedegradeerde Brederodes was het ook al niet zo druk. Alleen Alexander McDermott hield het bij Brederodes voor gezien. Hij gaat naar Altena. De nieuwe trainer Sander Kloos, die vorig seizoen in dienst was bij DOSC, kreeg er drie selectiespelers bij: Nick van der Valk, die vorig seizoen niet aan een club was verbonden, Hamid Sarwari van NOAD en Marcel Peters van vv Vianen.

Heel wat drukker

Bij SC Everstein en Vianen was het heel wat drukker. De zaterdagderdeklasser uit Everdingen kreeg er maar liefst elf spelers bij. Voornamelijk spelers, die eerder voor de club van voorzitter Perry Bloks uitkwamen. Het zijn Ricardo de Keijzer afkomstig van JSV, Jeffry Burgers van Brederodes, Bart Orsel van Brederodes, Guillermo Ooft, Yently Lemmer en Nader Mechichi alle drie van Desto, Jort Binneveld van vv Vianen, Bjorn Stathi van vv Schagen, Mourad Doudouh, Jaimy van Zante, die al eerder lid van SC Everstein was en Martin Shijakov, die dit seizoen vroegtijdig stopte. Zes spelers zijn vertrokken: Luuk van de Harst, Martijn van Helmond, Emiel Schippers, Illias Lakhal, Brayton Biekman en Yassine Boulghalgh. Vanuit de jeugd kwamen over: Hendrik van Hazendonk, Rogier Liefhebber, Bas van Zanten, Bram van der Giessen, Rens Huntjens en Sven de Blok.

Vier spelers kwijt

VV Vianen raakte vier spelers kwijt. Het zijn Sander Beniest, Jort Binneveld naar SC Everstein, Mark Boss vanwege een zware blessure en Marcel Peters naar Brederodes.Trainer Marcel Akkerman verwelkomde vijf nieuwelingen: Dusty Louwaars en Mitchell Vanenburg beiden van JSV, Bradley Wetzel van Brederodes, Michael Vermeulen van IJFC en Quicy Richardson van RKDEO. Drie spelers uit de eigen jeugd kwamen over, vijf uit lagere elftallen en vier die niet bij een club speelden.

Meer berichten