De beeldend kunstenaar gaf daarbij uitleg over haar creaties. Eigen foto
De beeldend kunstenaar gaf daarbij uitleg over haar creaties. Eigen foto (Foto: )

'Meet & Greet' met Gusta Koster

VIANEN - Onlangs vond in het Stedelijke Museum van Vianen een geanimeerde Meet & Greet met  Guda Koster plaats. De beeldend kunstenaar gaf daarbij uitleg over haar creaties.

Haar ingelijste werken lijken eendimensionaal (plat), maar alle daarin afgebeelde sculpturen zijn in oorsprong driedimensionaal en vervolgens door haar zelf gefotografeerd. Sterker nog; Guda Koster is in veel van die werken zelf de hoofdpersoon. En toch is er geen hoofd te zien… Waarom? "Omdat ieder mens altijd het eerst naar ogen kijkt en dat leidt de aandacht af van de vormen en kleuren", vertelde ze.

Levende sculpturen

Guda Koster is een Nederlandse kunstenaar die levende sculpturen en performances maakt, waarvan de foto's het resultaat zijn. Koster's werken zijn gemaakt in parallellen van tijd, ruimte en textiel. In haar werken gebruikt Koster stoffen, kleuren en patronen, die de codes en betekenissen onderstrepen die onze kleding uitstralen.

Haar inspiratie haalt zij uit dagelijkse taferelen; een opwaaiende poncho, een man die met een grote doos een winkel uitkomt, een kind dat voorovergebogen in een winkelruit tuurt. Maar ook de vele kleuren en verschillende designs van textiel waarmee zij werkt, inspireren haar voortdurend. Kosters beelden, installaties en foto's bevinden zich op de snijvlakken van fotografie, mode, beeldhouwkunst en performance. De geabstraheerde beelden die zij creëert zijn surrealistisch, grappig en vervreemdend.

Tot en met 1 september

Deze kleurige zomertentoonstelling, getiteld VALS PLAT, is nog tot en met 1 september te bezichtigen in het Stedelijke Museum Vianen.

Meer berichten