Vorige week dinsdag was de derde editie in Het Posthuys in Leerdam. Foto: Jeroen Danz
Vorige week dinsdag was de derde editie in Het Posthuys in Leerdam. Foto: Jeroen Danz

Het Borrelt

LEERDAM - Onder de titel Het Borrelt organiseert de gemeente Vijfheerenlanden, in samenwerking met SamenDoen en Welzijn Vianen, regelmatig bijeenkomsten voor leden van inwoners initiatieven. Het doel is elkaar te leren kennen en inspireren. Vorige week dinsdag was de derde editie in Het Posthuys in Leerdam.

Door Jeroen Danz

De veertig aanwezigen - inwoners, ambtenaren en plaatselijke politici - werden getrakteerd op de interactieve sessie 'Durftevragen' van inspirator Herman Dummer. Elk initiatief start met een droom, maar hoe verwezenlijk je die? Na een korte introductie over het formuleren van de juiste vraag, gingen de aanwezigen aan de slag. Zo wil de kinderboerderij graag een echte tractor als speelobject voor kinderen. Met een flip-over en een stapel post-its werden ter plekke twintig tips verzameld. "En stel dit soort vragen ook gewoon in de rij bij de bakker," vertelde Dummer. "Het gaat er om vragen te durven stellen. En belangrijk: zeg altijd 'dankjewel'! Ook als je niet veel met het antwoord kan."

Hilariteit

Dit zorgde bij de drie behandelde vragen uit de zaal voor de nodige hilariteit. Ook tijdens de afsluitende borrel bedankte iedereen elkaar nog nadrukkelijk.

Meer berichten