Ook burgemeester Jan Pieter Lokker kwam het bruidspaar feliciteren en bracht een prachtig boeket bloemen mee. Foto: Jacques Stam
Ook burgemeester Jan Pieter Lokker kwam het bruidspaar feliciteren en bracht een prachtig boeket bloemen mee. Foto: Jacques Stam

Ontbijt voor 60-jarig bruidspaar Van Os-Haaksman

HAGESTEIN - Totaal verrast waren Dirk en Ali van Os-Haaksman toen vorige week 's morgens vroeg de bel ging en er een ontbijtservice voor de deur stond met heerlijke koffie, jus d'orange en warme broodjes. Het was geregeld door hun kinderen, ter ere van hun 60-jarig huwelijksfeest. Ook burgemeester Jan Pieter Lokker kwam het bruidspaar feliciteren en bracht een prachtig boeket bloemen en de bekende vaas van Leerdams glas mee.

Dirk is een echte Apeluier uit IJsselstein en Ali komt uit Benschop. Dirk werkte in het begin van hun verkering als timmerman aan de stuw van Hagestein. Een collega vertelde dat er in Hagestein, bij hem aan de overkant, een mooi stukje grond te koop was. "Nou, daar had ik wel oren naar en ben gaan kijken en dat stukje in 1957 gekocht voor 2,50 gulden. De eigenaar vond het goed, als ik maar geen 'rooie' was", lacht hij. "Later heb ik er nog een stukkie bijgekocht, maar toen moest ik ineens 4,50 gulden betalen. Maar ik heb er geen spijt van. Ik heb er steeds weer meer omheen gebouwd, steeds groter. We wonen hier met plezier."

Grote gezinnen

"Al moest ik in het begin wel wennen aan al die 'Van Puttens' hier. Ik wist niet meer wie bij wie hoorde", lacht Ali. Beide komen uit grote gezinnen. Dirk uit een gezin van twaalf en Ali uit negen. "Je kan je voorstellen hoe druk het soms was en zeker in de verkeringstijd met al die jongens en meiden. Allemaal mee-eten!", grinnikt Ali. Dirk heeft in militaire dienst bij de luchtmacht gezeten op de vliegbasis Eindhoven. "Maar nooit gevlogen", grinnikt hij. "Ja een keer en daar moest mijn moeder toen toestemming voor geven." Hij heeft 32 jaar bij de Amsterdamse Aannemers Maatschappij gewerkt, door heel Nederland gereisd maar altijd 's avonds naar huis gegaan. Ali heeft altijd in de huishouding gewerkt. Samen hebben ze drie dochters en één zoon die onderhoudsmonteur is op het paleis van de Koning. Ze zijn de trotse gootouders van twaalf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Meer berichten