De inkomsten van de Nationale Sleepbootdagen Vianen zijn met ongeveer 20 procent afgenomen. Foto: Jacques Stam
De inkomsten van de Nationale Sleepbootdagen Vianen zijn met ongeveer 20 procent afgenomen. Foto: Jacques Stam

Nationale Sleepbootdagen in de rode cijfers

VIANEN - Wat tijdens de aanloop naar de Nationale Sleepbootdagen Vianen al langzaam zichtbaar werd, is met de financiële evaluatie pijnlijk duidelijk geworden: De Nationale Sleepbootdagen Vianen 2019 sluiten financieel af met een negatief saldo.

De inkomsten van de Nationale Sleepbootdagen Vianen zijn met ongeveer 20 procent afgenomen. Deels is dit te wijten aan het niet doorgaan van de kermis, maar naar verwachting is dat een eenmalige tegenvaller. Vervelender is het gesteld met de langzame afname van sponsorgelden. Sinds de oprichting van de stichting, in 2011, zijn de bijdragen van sponsoren gedaald.

'We laten ons  niet kisten'

Arie Kooijman van de vrienden van de Sleepbootdagen stelt "Het wordt jaar op jaar moeilijker voor ons om bedrijven over te halen om geld beschikbaar te stellen." Hij vervolgt: "Maar we laten ons niet kisten en wij willen ons weer inzetten om de sleepbootdagen van 2021 financieel mogelijk te maken".

De stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen zag tijdig in dat de prijzen van de leveranciers langzaam stegen en dat de inkomsten daalden. Technische man Ton Kooijman: "Zaken zoals het huren van de pontons, de watervoorziening, geluidsinstallatie, portofoons en het leveren van walspanning, daar komen wij gewoon niet onderuit." 

Treintje geschrapt

Penningmeester Piet Kroon: "Met elkaar hebben wij een aantal bezuinigingen doorgevoerd, zo is onder meer het treintje op zaterdag vanaf de Vrevia naar het evenemententerrein, geschrapt." 

Henk Lammertink zegt: "Buiten deze financiële tegenvaller zullen wij ons ook moeten richten op de mogelijkheden en onmogelijkheden van het toekomstige Sluiseiland. Op advies van wethouder Cees Taal gaan wij dan ook binnenkort met alle belanghebbenden in gesprek."

Meer berichten