Dirk Zwart en Fleur Hasebos met enkele sponsors bij het vertrek van de laatste etappe.
Dirk Zwart en Fleur Hasebos met enkele sponsors bij het vertrek van de laatste etappe.

'Zwart kanoot voor Afrika' brengt ruim 4700 euro op

Door Jeroen Danz

ASPEREN – De actie 'Zwart kanoot voor Afrika' heeft al ruim 4700 euro opgebracht. Dit overtreft de stoutste dromen van de initiatiefnemers. Fleur Hasebos: "Wij dachten een paar honderd euro op te halen." De opbrengst gaat naar Sinani, een plaatselijke hulporganisatie in Zuid-Afrika en gaat gebruikt worden voor de maaltijdvoorziening voor kwetsbare weeskinderen en training van careworkers. Fleur vertrekt op woensdag 14 augustus naar Zuid-Afrika voor een stage van vier maanden bij deze organisatie.

De kanotocht van 108 kilometer over de gehele lengte van de Linge die Dirk Zwart ondernam, begon in Doornenburg en eindige na drie dagen in Gorinchem. "Vooral de eerste dag kwam ik nogal wat obstakels tegen," vertelt Dirk. "Zo moest bij elke stuw de kano even op de kant. Ook kruiste ik een snelweg waar ik niet onderdoor kon. Even dacht ik hulp in te moeten roepen, want met een kano op wieltjes oversteken leek me niet zo'n goed idee. Gelukkig wees een fietser op een viaduct. Na een wandeltocht van 500 meter kon de kanotocht weer het water in."

Hevige regenbuien

Vrijdagochtend werden bij de B&B Linge Lodge, voorafgaand aan de laatste etappe enkele sponsoren ontvangen. Vrijdagmiddag bereikte hij, door de hevige regenbuien doorweekt, het eindpunt Gorinchem. Daar hoorde hij de stand van de opbrengst: "Ongelooflijk! Ik wil graag alle donateurs bedanken. En toch ook even kwijt dat er natuurlijk nog steeds gedoneerd kan worden!"

Meer weten over de tocht en informatie hoe te doneren: zie Facebook onder 'Zwart kanoot voor Afrika'.

Meer berichten