De winkel in Leerdam viert zaterdag feest. Eigen foto
De winkel in Leerdam viert zaterdag feest. Eigen foto

Feest in Wereldwinkel Leerdam

LEERDAM - De eerste wereldwinkel in Nederland werd op 21 augustus 1969 geopend in Breukelen. Wereldwinkels staan voor fairtrade, eerlijke handel wereldwijd. In de fairtrade-keten werken Wereldwinkels, importeurs en producenten samen. De importeurs ondersteunen producenten in ontwikkelingslanden bij bedrijfsontwikkeling. Producenten krijgen een eerlijke prijs betaald, zodat ze hun woon- en leefomstandigheden kunnen verbeteren. Er is geen kinderarbeid. De wereldwijd afgesproken tien fairtrade-principes worden nageleefd.

Er zijn 241 Wereldwinkels in Nederland. Ook in de komende jaren blijven de Wereldwinkels solidair aan de handelspartners in ontwikkelingslanden. Eerlijke handel blijft het bestaansrecht, dat verandert niet. Wat wel verandert zijn de producten. Wereldwinkels brengen continu een eerlijk, mooi en eigentijds assortiment.

Iedereen welkom

De Wereldwinkel in Leerdam is te vinden aan de Fonteinstraat 38. Deze winkel is gekozen tot Winkelier van het jaar 2019 in de gemeente Vijfheerenlanden, in de categorie speelgoed en cadeaus. Om deze lokale prijs en om het vijftigjarig bestaan te vieren, is er op zaterdag 7 september feest. Hoe? Dat is zaterdag in de winkel in de Fonteinstraat te zien. Een ieder is van harte welkom.

Meer berichten