De kinderen zijn blij met het nieuwe schoolgebouw. (Foto: Mieneke Lever-Van Dieren)
De kinderen zijn blij met het nieuwe schoolgebouw. (Foto: Mieneke Lever-Van Dieren) (Foto: Mieneke Lever-van Dieren)

Brede School Het Liesveld brengt kinderen samen

AMEIDE - Afgelopen week werd Brede School Het Liesveld in gebruik genomen. Directeur Wim Wilkens ervaart het fris ogende gebouw als een aanwinst. "Ik zie het als een van de verbindende factoren van ons dorp. En het mooie is dat we allemaal door één deur gaan."

Door Mieneke Lever-Van Dieren

Bij een rondleiding door het splinternieuwe gebouw springen vooral de frisse, lichte kleuren en de transparantie in het oog. Een heerlijke plek om te werken, glundert de directeur van de protestants-christelijke basisschool De Kandelaar met trots. Samen met zijn collega's ervaart hij de nieuwe school als een prachtige plek om te werken. Er zijn nog wat lege plekken hier en daar maar als alles is opgehangen en de beplanting in orde wordt gemaakt zal het zeker een school zijn waar je je thuis voelt.

Alle kinderen van 0 tot en met 12 jaar vinden onderdak in Het Liesveld. In totaal zijn er vijf partijen in gehuisvest: Naast CBS De kandelaar met 260 en OBS De Vlindertuin met 70 basisschoolkinderen hebben ook de buitenschoolse opvang Purperkanjers, Kinderdagverblijf en Peuteropvang de Hummeltjeshoeve en de bibliotheek een plaatsje gevonden.

Wilkens is vooral te spreken over de vlotte medewerking van de voormalige gemeente Zederik. "Binnen een jaar is hier alles van de grond gekomen, ze hebben er het tempo goed weten in te houden. En de architecten hebben ook goed naar ons geluisterd."

Beide scholen waren ook nodig aan vervanging toe, vertelt de directeur. "Er zit gelukkig ook weer wat groei in; eind van het jaar verwacht ik wel een leerlingenaantal van rond de 350. Opvallend is de goede samenwerking tussen de diverse partijen, we kunnen het heel goed met elkaar vinden. Het mooie van dit gebouw is dat we allemaal door één deur gaan. Er is ook bewust voor gekozen alles te delen, zoals de gezamenlijke personeelskamer en het Leerplein. Maar ook al zijn we geïntegreerd, achter de deur valt er toch iets te kiezen. Ieder behoudt zijn eigen identiteit en visie. Het is echt uniek voor deze streek dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Een mooie gedachte om zo samen op te kunnen trekken en elkaar te ontmoeten. En vooral praktisch voor de ouders: alles onder een dak," benoemt Wilkens.

Officiële opening

Het Liesveld wordt op vrijdag 4 oktober officieel geopend met aansluitend een open huis. Tegen die tijd zal het gebouw gesetteld moeten zijn. Het oude schoolgebouw wordt afgebroken, vertelt Wilkens die daar vanaf 1985 werkzaam was, eerst als adjunct-directeur en elf jaar geleden als opvolger van directeur Ad Breure. "Het zal wel even wennen zijn hoor als het tegen de vlakte gaat. Ik heb er zoveel herinneringen liggen." Glimlachend: "Maar je krijgt er wel iets moois voor terug."

De kinderen zijn blij met het nieuwe schoolgebouw. Foto: Mieneke Lever-van Dieren

Meer berichten