V.l.n.r.: Ton van Kooten, winnaar Paul Reiche en Nico Middag. (Foto: Privé)
V.l.n.r.: Ton van Kooten, winnaar Paul Reiche en Nico Middag. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Paul Reiche wint Piet Blom-bokaal

LEERDAM - Afgelopen zaterdag heeft de Leerdamse hengelaarsvereniging De Snoek de jaarlijkse viswedstrijd om de Piet Blom-bokaal gevist.

Er wordt al vanaf 2001 om deze bokaal gevist. Dus was dit de 19e editie. De omstandigheden waren matig. Er stond een zwakke tot matige westen wind en er vielen veel kleine buitjes. Het was met een graad of 17 niet koud. Er werd gevist van acht tot twaalf uur. Er werd niet veel vis verwacht, de weersvoorspellingen waren ongunstig en dat zal de reden zijn dat er slechts 9 deelnemers aanwezig waren. De vangst viel inderdaad tegen. Totaal werd er door 8 deelnemers bijna 17 kg vis gevangen.

De vangst bestond uit kleine brasems en veel baarzen, verder voorns, blieken, grondels en een enkele roofblei. Grootste vis is gevangen door Paul Reiche. Namelijk een brasem van 39 cm. Paul ving het meeste vis van allemaal. Totaal 4.200 gram en hiermee werd hij de winnaar. Tweede is Ton van Kooten geworden met 2.800 gram en derde Nico Middag met 2.700 gram. De uitslag verder: 4 Kees Kool met 2.500 gram, 5 Kees Sprado met 1.600 gram, 6 de winnaar van vorig jaar, Kees Kleijn met 1.200 gram, 7 Alfred van Krieken met 1.000 gram en 8 Leon Keurntjes met 800 gram.

Meer berichten