De Paardenmarkt. (Foto: archief Jacques Stam)
De Paardenmarkt. (Foto: archief Jacques Stam) (Foto: )

Inschrijving Paardenmarkt keuring is gestart

VIANEN - Deze week is in de inschrijving gestart voor de paarden en ponykeuring tijdens de Viaanse Paardenmarkt op woensdag 9 oktober.

Belangstellenden kunnen zich inschrijven op de website. Er zijn in totaal negen rubrieken: stokmaten tot 90 cm, van 90-107, van 107-120, van 120-140, van 140-157 cm en daarnaast Rijpaarden, Tuigpaarden, Friezen. Ook is er een speciale kinderrubriek. Er geldt een maximum van 100 paarden/pony's die ter keuring worden aangeboden. De organisatie kan rubrieken opsplitsen of samenvoegen. Deelname is gratis en op eigen risico. Meer informatie is verkrijgbaar per mail: secretariaat@paardenmarktvianen.nl  De keuring start om 08.30 uur met rubriek 1 en rond  12.15 uur de strijd om de Dagkampioen met om 12.30 uur bekendmaking van de Dagkampioen met de uitreiking van de Geert Peet troffee.
 
De 'technische dienst' van het Paardenmarkt comité is druk bezig met allerlei voorbereidende werkzaamheden voor het grote feest. De verlichting en de ornamenten zijn al in de stadsgracht aangebracht. De inwoners van Vianen worden al in de stemming gebracht voor de Paardenmarkt door de verlichting en ornamenten in en om de gracht. Op vrijdagavond 20 september om 20.00 uur wordt de verlichting in de gracht ontstoken door wethouder Marcel Verweij. Dit jaar heeft dat een bijzonder tintje met de onthulling van het nieuwe ornament wat het comité heeft laten maken als afscheidscadeau aan Vianen. In het ornament komt de verbondenheid tussen de stad Vianen en de Paardenmarkt tot uitdrukking. De ontsteking vindt plaats langs de stadsmuur tegenover het winkelcentrum aan de Lijnbaan.

Meer berichten