Het is een uniek concept: mensen geven goede spullen weg. (Foto: Privé)
Het is een uniek concept: mensen geven goede spullen weg. (Foto: Privé) (Foto: )

Gratis spullen ophalen bij weggeefdag in Vianen

Op 28 september wordt van 11:00 uur tot 15:00 uur in de Hoeksteen in de Viaanse wijk Monnikenhof voor het derde achtereenvolgende jaar de Rank Weggeefdag georganiseerd.

VIANEN - Het is een uniek concept: mensen geven goede spullen weg. Andere mensen nemen ze mee. Gratis! Voor mensen met een wat kleinere beurs. De organisatie is in handen van Baptistengemeente de Rank Rivierenland, eigenaar van de Hoeksteen. Volgens een woordvoerder van de organisatie is iedereen van harte welkom, maar geeft het weggeven van dingen natuurlijk de meeste voldoening als het bij mensen terecht komt die de spullen het hardst kunnen gebruiken. Wat dat betreft onderhoudt de organisatie goede contacten met bv de Voedselbank, Vluchtelingenwerk, Stichting Leergeld, Stichting Roemenë, de Wijkwinkel en Schuldhulpmaatje. Er is ook goed contact met de Bewonersorganisatie Monnikenhof.

De gemeente Vijfheerenlanden is enthousiast over het bijzondere initiatief en ondersteunt de dag. In overleg met en mede mogelijk gemaakt door de wijkambassadeur van de wijk worden er spandoeken en posters op verschillende plekken in Vianen opgehangen. Het afgelopen jaar zijn er kleding, speelgoed, fietsen, electronica, boeken, CDs, kinderstoeltjes en vele andere zaken aangeleverd door zowel gemeenteleden van de Rank, als door buurtbewoners. "Het is geweldig om te zien hoe de Hoeksteen op deze wijze een verbindende rol speelt in de wijk", aldus de organisatie. Het is precies wat de Rank gemeente als eigenaar van het gebouw graag wil. De Hoeksteen is er immers niet alleen voor de zondagse kerkdiensten om 10:00 uur, maar het is een gebouw van verbinding, het is de huiskamer van de wijk Monnikenhof.

Nieuw dit jaar is de ladies night geweest op 19 september jongstleden. Speciaal voor dames met een kleine beurs, is een avond geörganiseerd waar ze gratis een nieuwe set kleding konden uitzoeken. Er was een stylist aanwezig en tevens was er iemand die de gasten opmaakte. Zo gingen heel wat vrouwen in het nieuw gekleed huiswaarts. Voor de Rank Weggeefdag op 28 september, doet de organisatie graag een oproep aan iedereen die goede spullen weg wil doen en het mooi vind als hun spullen een tweede leven krijgen bij mensen die het goed kunnen gebruiken. Op vrijdag 27 september kunnen spullen tussen 9:00 uur en 21:00 afgegeven worden bij de Hoeksteen aan de Groenekade 7 in Vianen. De Rank Weggeefdag is op 28 september en de deuren gaan dan open om 11:00 uur. Voor meer informatie of vragen: weggeefdagvianen@hotmail.com.