Een gratis proefduik. (Foto: Privé)
Een gratis proefduik. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Gratis proefduik maken in sportcentrum Helsdingen

VIANEN - Ook in de vakantie lekker gesnorkeld en gezwommen tussen kleurrijke en nieuwsgierige vissen? En zin gekregen om nog meer te zien onder water? Kom dan een proefduik maken bij OSV Albatros. Leren duiken is niet moeilijk, er zijn alleen een paar dingen die je moet weten en oefenen. Een duikopleiding kan de eerste stap zijn naar een ontspannende en avontuurlijke hobby.

Heb je interesse? Onderwatersportvereniging Albatros geeft op woensdag 2 oktober om 20.00 uur in het sportcentrum Helsdingen in Vianen de mogelijkheid een gratis proefduik te maken. Inschrijven kan per mail duikalbatros@gmail.com, via www.osvalbatros.nl. Vul in inschrijfformulier in en mail het door.

Het programma voor de proefduik bestaat uit 2 delen. Eerst is er een korte duidelijke uitleg door een duikinstructeur. Daarna gaan de deelnemers verder in het zwembad voor een snorkeldeel waarbij wat snorkeltechnieken aangeleerd worden. En dan natuurlijk een duik maken begeleid door een duikinstructeur. Albatros heeft materiaal voor de proefduikers beschikbaar. Deelnemers hoeven alleen een badhanddoek en zwemkleding mee te nemen. Ouders of verzorgers van minderjarigen moeten een verklaring Geen bezwaar invullen.

Tijdens deze avond is verder alle informatie beschikbaar over de duikvereniging, alle opleidingen, het benodigde duikmateriaal en de zwembadtrainingen op woensdagavond. Als de proefduik bevalt en de deelnemers verder willen, kunnen zij zich inschrijven voor de duikopleiding. Er is plaats voor een beperkt aantal leerlingen. De beginnerscursus 1* begint in oktober van 20.00-21.30 uur in het zwembad. De tijden voor de theorielessen worden in overleg met de leerlingen afgesproken.

Ook gebrevetteerde liefhebbers van duiken kunnen terecht bij OSV Albatros. Er worden regelmatig clubduiken georganiseerd ergens in Nederland. De vaste clubavond is op woensdag. In het winterseizoen in sportcentrum Helsdingen en vanaf april bijvoorbeeld in de plas bij Hagestein.