Er kan weer gezwommen worden. (Foto: Privé)
Er kan weer gezwommen worden. (Foto: Privé)

Opening Zwemvierdaagse door wethouder Kamstra

VIANEN  - Team Sportservice Vianen en zwembad Helsdingen Sport en Cultuur (Gemeente Vijfheerenlanden) hebben de handen ineengeslagen voor de 31ste editie van de Zwem4Daagse. Maandag 23 september om 17.15 uur geeft wethouder Tirtsa Kamstra het startsein. Tot en met vrijdag 27 september kan gezwommen worden voor het eremetaal. De hele week worden naast het baantjes zwemmen ook andere activiteiten georganiseerd.

Maandag is wethouder Kamstra - die Jeugdzorg, Onderwijs, Sport en bibliotheken in haar portefeuille heeft - aanwezig voor de officiële aftrap van het vijfdaagse evenement. De deelnemers kiezen of zij 250 meter, 500 meter of een kilometer zwemmen. Na vier keer deze afstand te hebben gezwommen, krijgen zij de officiële Zwem4Daagse-medaille uitgereikt. Dagelijks zijn er drie tijdsblokken waarop kan worden deelgenomen: 7.00-10.00 uur, 13.00-15.00 uur en 17.00-20.00 uur.

Naast het baantjes zwemmen worden er door diverse aanbieders extra activiteiten georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld maandag een glijbaan voor een extra snelle start en komt de Reddingsbrigade Vianen op woensdag een activiteit verzorgen in het doelgroepenbad. Dit jaar wordt het Jeugdfonds Sport & Cultuur Vianen als goed doel gekoppeld aan de Zwem4Daagse.Dit fonds maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit Vianese gezinnen met weinig financiën toch mee kunnen doen met sportieve of creatieve activiteiten. Voor hen betaalt Jeugdfonds Sport en Cultuur de contributie/het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen. De kosten zijn 8,50 euro (t/m 15 jaar) of 11.50 euro (16 jaar en ouder). Inschrijven bij de start van de Zwem4Daagsekan ook. De inschrijfkosten zijn in dat geval hoger.