Per tandem openen Christa Hendriksen  en Theo te Beest de kruising Stuartweg-Hagenweg. (Foto: Isra van Velzen)
Per tandem openen Christa Hendriksen en Theo te Beest de kruising Stuartweg-Hagenweg. (Foto: Isra van Velzen) (Foto: Isra van Velzen)

Nieuwe fietsverbinding Vianen: fietsveiligheid en goede doorstroming

VIANEN - In Vianen is gisteren het kruispunt Hagenweg-Stuartweg officieel geopend door wethouder Christa Hendriksen en directeur van de Utrechtse vestiging van KWS Theo te Beest. Met de opening door de wethouder is het project 'revitalisering van het bedrijventerrein De Hagen' officieel afgerond.

Met het project zijn een aantal problemen op het bedrijventerrein opgelost. Allereerst is er een betere en veilige fietsverbinding gecreëerd tussen het centrum van Vianen en de nieuwe woonwijk Hoef en Haag en tussen de wijk Monnikenhof en Hoef en Haag. De fietsstraat op de Hoekenstraat is nu onderdeel van de nieuwe hoofdfietsroute naar het centrum van Vianen. Naast het verbeteren van de fietsverbinding is ook de verkeersdoorstroming op het bedrijventerrein verbeterd. Onder andere een nieuwe inrichting van de kruising Stuartweg-Hagenweg en de installatie van nieuwe verkeerslichten op deze kruising zorgen hiervoor. Daarnaast heeft aannemer KWS de al jaren aanwezige waterproblematiek op vooral de Stuartweg met diverse maatregelen aangepakt.

De werkzaamheden aan bedrijventerrein De Hagen startten afgelopen februari. De komende periode vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats en het project is in december in zijn geheel afgerond. Bedrijventerrein de Hagen is dan weer gereed voor de toekomst. Het gehele project is voorzien van een verse laag asfalt omdat deze aan vervanging toe was. Op de Hagenweg paste KWS een bijzonder nieuw soort asfalt toe. KonwéCity 5 Circulair, een door KWS ontwikkeld asfaltmengsel, is naast geluidreducerend ook duurzaam omdat het voor 50% uit gerecycled asfalt bestaat. In de vorm van een proefvak ligt nu ongeveer 500 meter van dit innovatieve asfalt op de Hagenweg. Een bijzondere primeur voor zowel de gemeente Vijfheerenlanden als KWS want een geluidreducerend asfaltmengsel werd nog niet eerder zo toegepast. De geluidsreductie wordt behaald door een lagere rolweerstand, waardoor voertuigen die van de weg gebruikmaken naast minder geluid veroorzaken ook nog eens minder CO2-uitstoten. Dubbel duurzaam dus.

Wethouder Christa Hendriksen: "Deze werkzaamheden hebben van onze inwoners, bezoekers en ondernemers veel geduld gevraagd. Dat was soms lastig en vervelend, maar nu kunnen we weer jaren vooruit. Belangrijk is dat fietsers een betere verbinding van en naar Hoef en Haag hebben gekregen en dat het verkeer nu beter doorstroomt. En we zijn nu beter voorbereid op zware regenval. Kortom, een mooie impuls voor Vianen!"

Meer berichten