Van links naar rechts: organisator Rob Mutters, overall-winnaar Jan-Willem Versluis en Lingewaelsche voorzitter Joop Vermeulen. Eigen foto
Van links naar rechts: organisator Rob Mutters, overall-winnaar Jan-Willem Versluis en Lingewaelsche voorzitter Joop Vermeulen. Eigen foto

Lingewaelsche Mutters Open een groot succes

VIANEN - 96 Golfers traden zaterdag aan voor de jaarlijkse Open wedstrijd op de mooie uitdagende 18-holes polder linksbaan 'golfpark De Kroonprins' in Vianen. Het baanontwerp kenmerkt zich door de vele waterpartijen, sterk geonduleerde fairways en uitdagende greens en heeft daarmee de potentie om uit te groeien tot een van de topbanen van Nederland!

Uniek dit jaar was dat we ook een echte 18-holes wedstrijd speelden op de recent geopende uiterst uitdagende 9-holes par-3 baan. De baan heeft 9 spannende holes met een lengte variërend van 78 tot 150 meter, diverse waterpartijen, uitdagende greens en een kwaliteit die je normaal alleen tegenkomt op de beste 18 holes banen.

Alle gasten werden ontvangen met koffie en lekkernijen. Door de gulle bijdragen van alle sponsoren werden de deelnemers verrast met een bijzonder rijk gevulde goodiebag en versnaperingen in de baan.

De wedstrijd (individueel Stableford) startte met shotgun, waardoor alle spelers tegelijk vertrokken.

Gedurende 5 uur konden de spelers onder onverwacht goede weersomstandigheden genieten van de in topconditie verkerende baan. De hole-in-one op hole 15 werd helaas niet geslagen, waardoor de door De Waal autogroep beschikbaar gestelde VW Golf weer terug kon rijden naar de garage.

Op de Par-3 baan werd de hole-in-one op hole 7 helaas niet geslagen, waardoor de door de Dutch Golf Club Fitters beschikbaar gestelde Big Max Blade Trolley met tas weer terug kon naar de winkel in Gorinchem.

Gezellig en sportief

De doelstelling om er een gezellig en sportief evenement van te maken werd ruimschoots gehaald. Ongeveer eenderde van de deelnemers was geen lid van De Lingewaelsche en kwam van buitenaf. Hierdoor ontstond een mooie kans om nieuwe golfvrienden te maken en mensen kennis te laten maken met de nieuwe baan.

Bij terugkomst in het clubhuis werden de spelers getrakteerd op een koud drankje, oesters en bitterballen. Terwijl de borrel in volle gang was onder de gezellige tonen van livemuziek, verzorgd door "Just For Fun" uit Leerdam, had de wedstrijdcommissie tijd om de scorekaarten te controleren.

Voor de drie beste spelers in 4 categorieën en de Clinic was er een prachtig gevulde prijzentafel. De door Mutters Makelaardij beschikbaar gestelde bronzen wisseltrofee was voor de overall-winnaar van het toernooi. Deze eer viel ten deel aan Jan Willem Versluis

Uitslagen wedstrijd:

Categorie A

1e prijs: Jan Willem Versluis (exact hcp. 4,3) 35 Stb punten

2e prijs: Deo Girdharie (exact hcp. 12,4) 32 Stb punten

3e prijs: Bert Romer (exact hcp. 11,8) 31 Stb punten

Categorie B

1e prijs: Sidney Vos (exact hcp. 14) 35 Stb punten

2e prijs:: Wim van Kranenborg (exact hcp. 21) 34 Stb punten

3e prijs: Trijs Schotema (exact hcp. 19,3) 34 Stb punten

Categorie C

1e prijs: Gerrit Verburgh (exact hcp. 28,2) 34 Stb punten

2e prijs: Albert van den Heuvel (exact hcp. 28,6) 31 Stb punten

3e prijs: Tilly Alexander(exact hcp. 23,8) 26 Stb punten

Par 3 baan

1e prijs: Carla Maesen - 40 Stb punten

2e prijs: Friso de Waal - 39 Stb punten

3e prijs: Sylvia Wijnen - 37 Stb punten

Championscourse:

Neary:

Dames: Annemieke Graftdijk
Heren: Loek Schouten

Dubbel Neary:

Dames: Annemieke Graftdijk

Heren: Bob van Goethem

Longest drive:

Dames: Wendy Veenendaal
Heren: Jan Willem Versluis

Clinic

1e prijs: Theo Peters

2e prijs: Sylvia van Zantvoort

3e prijs: Adrie Verschuren

Een impressie van de golfdag is te vinden op www.lingewaelschemuttersopen.nl