Keepster Tosca Kortleve in actie.
Keepster Tosca Kortleve in actie. (Foto: Kimberly de Pater)

Waterpolodames De Linge/PCG pakken ruime winst

BODEGRAVEN - Zaterdag namen de dames van De Linge/PCG hun 3 punten mee naar huis! Met een 0-8 overwinning in Bodegraven was dit overduidelijk.

Na een wat chaotische start in de wedstrijd tegen BZ&PC, wisten onze dames vanaf periode 2 goed samen te spelen en elkaar te vinden in het water. Na de rust vlogen de goals om de oren van de keeper uit Bodegraven door Lupi Lopez Caridad.

Met een 0-8 op het scorebord en nog 1 periode te spelen was de wedstrijd eigenlijk al beslist. De dames van BZ&PC kwam niet tot score, ondanks een drietal uitsluitingen aan de Leerdam/Gorcumse kant. Door een ijzersterke verdediging onder leiding van keeper Tosca Kortleve bleef haar doel schoon.

Tegen WZC

Volgende week speelt De Linge/PCG D1 om 20.35 tegen WZC

Doelpunten: Lupi Lopez Caridad 5, Iris Schepers, Merel van der Veen en Laura van den Brom allen 1.

Wederom eenvoudige overwinning waterpoloheren

In Utrecht hebben de heren van De Linge/PCG ook hun tweede competitiewedstrijd eenvoudig gewonnen. Tegen het plaatselijke ZV Utrecht werd het 4 – 17.

Dit seizoen zijn er enkele nieuwe waterpolo spelregels, waardoor er over het algemeen strenger wordt gefloten. Vooral in de beginfase van de wedstrijd was dit goed te merken. ZV Utrecht wilde er een harde wedstrijd van maken, maar hier was geen ruimte voor. Onder andere door twee doelpunten van Quint Gerdes uit overtalsituaties, kwam De Linge/PCG al snel op voorsprong.

De voorsprong werd gestaag uitgebreid en vooral in de laatste periode scoorden de bezoekers er op los. De thuisploeg was slordig in de aanval en uit de tegenaanvallen die volgde, kon De Linge/PCG steeds simpel scoren. Met deze ruime overwinning gaat de Gorinchems – Leerdamse combinatie – op basis van doelsaldo – aan de leiding in de 2e Disivie.

Volgende week speelt De Linge/PCG om 19:30 in Leerdam tegen De Watervlo.

Doelpuntenmakers: Oscar Visser 7, Quint Gerdes 3, Victor Visser 2, Sjoerd den Breejen, Tjerk Noorduyn, Rimmer Genee, Chiel den Otter en Lennart van Wieren allen 1.