De sporters met wethouder Tirtsa Kamstra, die hen bloemen en een cadeaucheque overhandigde. Foto: Mieneke Lever-van Dieren
De sporters met wethouder Tirtsa Kamstra, die hen bloemen en een cadeaucheque overhandigde. Foto: Mieneke Lever-van Dieren

Sporters stralen bij huldiging in trouwzaal

MEERKERK - Wethouder Kamstra huldigde donderdagavond, voorafgaand aan de raadsvergadering in de trouwzaal van het gemeentehuis in Meerkerk, drie jonge sporters. De 15-jarige Lakeysha Versluis en 20-jarige Rico Brand uit Leerdam werden Europees Kampioen in Ierland met het Nederlands Teakwondo Team en de 10-jarige Isis Versluis uit Meerkerk mag zich Nederlands Kampioen Mountainbiken voor de jeugd noemen. De trouwzaal zat helemaal vol, onder meer door de aanwezigheid van veel klasgenootjes van Isis.

Afgelopen zomer zijn de 15-jarige Lakeysha Versluis en 20-jarige Rico Brand uit Leerdam met het Nederlands Teakwondo Team in Ierland Europees Kampioen geworden. Zowel Versluis als Brand werden op 25 juli eerste bij het onderdeel Tuls. Versluis behaalde later op de dag ook zilver bij het onderdeel sparren. Brand deed op 26 juli mee met het Nederlands Herenteam en won daar zilver, brons en brons bij de onderdelen Tuls, Sparren en Breken. Versluis deed namens het Nederlands Dames Team mee met de onderdelen Tuls en Sparren; dat was goed voor zilver en brons. Het EK en WK worden georganiseerd door de wereldorganisatie ITF Choi Jung Hwa.

Studeren

Lakeysha Versluis traint in Alphen aan de Rijn bij Suokjang en Rico Brand bij Taekwon-do academy Leerdam en bij Suokjang. Beiden studeren nog; Rico Brand volgt nu een studie Accountancy op Nyenrode Business Universiteit na zijn vwo-diploma behaald te hebben op het Heerenlanden Collega en Lakesha Versluis doet dit jaar examen op het Heerenlanden College. Zij komt door haar prachtige resultaten, als een van de jongste, in aanmerking om zich te gaan voorbereiden op het WK 2021.

Mountainbiken

Op zaterdag 21 september veroverde de 10-jarige Isis Versluis uit Meerkerk de nationale titel bij het Nederlands Kampioenschap Mountainbiken voor de jeugd. Isis was in het Friese Appelscha de sterkste bij de meiden van categorie 2 (10 jaar). Zij mag zich komend jaar Nederlands kampioen noemen en daarmee ook in de rood-wit-blauwe trui rijden tijdens mountainbikewedstrijden.

Sinds twee jaar traint Isis bij Jan van Arckel in Gorinchem. Vorig jaar al wist de leerlinge van basisschool De Rank in Meerkerk een derde podiumplek te veroveren tijdens de Nederlandse kampioenschappen. Haar tweede seizoen sluit ze dus af met een eerste podiumplek.