Timothy Drake zet als Freddie Mercury zijn beste beentje voor. Foto: André Schröder
Timothy Drake zet als Freddie Mercury zijn beste beentje voor. Foto: André Schröder

Tributeband Queen Forever speelt in Het Bosch

LEXMOND - Queen Forever, een Queen tributeband, speelt op zaterdag 26 oktober in Huis Het Bosch in Lexmond. Na imitaties van Bruce Springsteen, The Beatles, Elvis Presley, The Cats, The Eagles en Abba, is het nu dus tijd voor een ode aan Queen. In het jaar van de Queen-film 'Bohemian Rhapsody' weer een gezellige avond vol bekende songs, waaronder natuurlijk 'Bohemian Rhapsody', 'Don't Stop Me Now' en 'Innuendo',  maar ook met 'Somebody To Love' en 'Who Wants To Live Forever'.

Queen Forever bremgt een interpretatie van de legendarische Britse rockformatie Queen. De band speelt live Queen-nummers tijdens een twee uur durende show. Niet alleen doet de band haar uiterste best het geluid van Queen zo exact mogelijk te benaderen, ze kleden zich ook als de bandleden. En dat zorgt voor een complete audiovisuele ervaring en het nostalgische Queen-gevoel.

Natuurlijk moet elke goede Queen-tribute een professionele Freddie- imitator hebben. In dit geval is 'Freddie' Timothy Drake, die heeft meegedaan aan het RTL4-programma 'My name is..'; hij werd daar tweede. Kort daarna werd de band geformeerd. In de daaropvolgende jaren toerden de heren in Nederland, Spanje, Italië, Groot-Brittannië, Duitsland en Mexico. Timothy had zelfs de eer om voor de Britse ambassade in Koeweit te mogen optreden.

Theaterproductie

In 2016 werd Queen Forever gevraagd om het verhaal en het muzikale leven van Freddie Mercury neer te zetten in de Nederlandse theaterproductie 'I Want To Break Free'. Deze hebben ze twee seizoenen en 67 shows succesvol gespeeld in Nederland en België. Momenteel speelt de groep - naast hun reguliere shows - in de theaterproductie Queen the Music; een show waarbij de muziek van Queen centraal staat. Vanwege een welhaast uitverkocht seizoen 1, gaan ze in januari 2020 van start met het tweede seizoen. 

Ze hebben inmiddels voor tienduizenden mensen gespeeld.

De zaal is om 20.00 uur open.

Kaarten

Kaarten zijn via de site www.lowlandmudgames.nl te bestellen. Ze kosten 25 euro..

Meer berichten