Albatros speelt UZSC weg

VIANEN - Zaterdag trad het Viaanse heren waterpoloteam van de Albatros aan voor hun vierde wedstrijd dit seizoen tegen het hoger geklasseerde UZSC uit Utrecht. De selectie van Albatros onder leiding van coach Wim Chaigneau wist met oogstrelend spel UZSC totaal zoek te spelen. Met periodestanden 4-1 ,2-0, 2-1 en 2-1 werd de Utrechtse formatie compleet weggespeeld.

Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de Viaanse heren er geen gras over groeien. Met snelle aanvallen werden prachtige combinaties opgezet welke even zo mooi werden afgrond. De spaarzame tegenaanvallen van Uzsc werden vakkundig onderschept door Luc de Zeeuw en Dylan Kroes die middels hoge sprongen de passes bij de tegenstander uit de lucht onderschepten en snel de aanvallen wisten op te zetten. Een 4-1 periodestand was eigenlijke nog een lage stand gezien de talloze kansen van Albatros.

Gestructureerder

Uzsc probeerde de tweede periode zich te herpakken door gestructureerder te gaan spelen. Bas van Wiggen en Jani Sialiaridis Albatros moesten daarbij aan de noodrem trekken middels een zware overtreding. De overtal situaties die UZSC hiermee kreeg konden door uitstekend keeperswerk van Nils van Bruggen niet tot doelpunten leiden. Albatros daar in tegen had geen last van de keeper maar meer van de doellaat. Maar liefst vier keer wisten de Albatros spelers de laat te vinden en slechts tweemaal het net waarmee de 6-1 ruststand op het scorebord kwam.

Veel uitsluitingsfouten

De derde en vierde periode kenmerkten zich door een vele uitsluitingsfouten en dito overtalsituaties. Zowel UZSC als Albatros wisten geen enkele keer uit deze opgelegde kansen te scoren. Het publiek werd echter vermaakt met mooie breaks waarbij beide teams tot scoren kwamen. Albatros was ook de tweede helft duidelijk de sterkere partij met vier doelpunten voor en twee tegen. De Viaanse heren verlieten een kolkend zwembad met een 10-3 overwinning waarbij de Albatros een kleine buiging ontvingen van de scheidsrechter van dienst voor het vertoonde spel.

Doelpunten deze wedstrijden: Lucas Schreuder 6 Luc de Zeeuw 2 en Vincent Chaigneau en Dylan Kroes 1.

Meer berichten