Arthur en Matthijs weten als geen ander dat er zich onder de waterspiegel de prachtigste dingen afspelen. Foto: Johan Troost
Arthur en Matthijs weten als geen ander dat er zich onder de waterspiegel de prachtigste dingen afspelen. Foto: Johan Troost (Foto: )

Kopje onder in De Schaapskooi

SCHOONREWOERD - Een bijzondere avond, op donderdag 21 november in natuurcentrum De Schaapskooi. Te gast zijn de filmers Arthur de Bruin en Matthijs de Vos, die hun onder water gemaakte films ook laten zien in EO-programma's. De filmavond duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

Arthur en Matthijs weten als geen ander dat er zich onder de waterspiegel de prachtigste dingen afspelen. Hun bedrijf Blikonderwater levert foto's en film voor diverse projecten, zoals bijvoorbeeld aan de natuurfilm 'Natuur in de Delta' en de nieuwe EO-serie 'De Wildernis Onderwater'. "Het is fantastisch om een wereld, die voor veel mensen totaal onbekend is, te belichten en je te begeven in een compleet andere wereld, waar je te gast bent bij haar bewoners", menen de filmers. "Het is een absolute uitdaging om bijzonder gedrag van vissen te fotograferen en precies op de juiste tijd op de juiste plaats te zijn. En dan ook nog eens je materiaal volledig te beheersen en de momenten vast te leggen. Eenmaal onder water begeef je je in een totaal andere sfeer, het licht speelt via het oppervlakte, het geluid is gedempt."

Adembenemend mooi

De verborgen wereld langs en onder de waterspiegel van onze heldere sloten, beken, rivieren en plassen is adembenemend mooi. De weelderige begroeiing, de waterbeestjes en de vissen hebben allemaal hun eigen plek en hun eigen verhaal in het onderwaterlandschap.

Meer berichten