Waterpolowedstrijd voortijdig gestaakt

VIANEN - Het Viaanse heren-waterpoloteam van de Albatros trad zaterdag aan voor een thuiswedstrijd tegen de nummer twee van de competitie, de Aalscholver uit Almere. De Aalscholver verloor in deze competitie slechts een wedstrijd; van de ZPC Amersfoort. De wedstrijd in Helsdingen haalde helaas niet het eindsignaal, omdat de spelers van de Aalscholver geen vertrouwen meer hadden in scheidsrechter Roest uit Woerden. Bij een 5-3 stand stapten ze uit het zwembad. De scheidsrechter kon niet anders dan de wedstrijd staken.

Albatros trok vanaf het begin fel ten strijde. Dylan Kroes wist Albatros met mooie uitgespeelde kansen op een 2-0 voorsprong te brengen. Friso Helmhout van Aalscholver wist middels onreglementair spel 10 seconden voor het einde van de eerste periode de 2-1 te scoren.

Aangezien de beide teams technisch redelijk gelijkwaardig waren, zou de wedstrijd veel energie gaan kosten. In een razend hoog tempo ging ook de tweede periode van start, waarbij Aalscholver de aanvallen kon stoppen door zware overtredingen. De overtalsituaties die hieruit voort kwamen werden netjes door Albatros afgerond met doelpunten van Bas van Wiggen en Lucas Schreuder. Zij tekende de 4-1 periodestand aan.

Moeite

Na de halftime bleef het spel in hoog tempo door gaan een had de alleen fluitende scheidsrechter Roest moeite om alles precies in het oog te houden. De overtredingen die zij wel waarnam bestrafte zij keurig op een juiste wijzen. Zo ook de overtreding van Bas van Wiggen die een strafworp tegen kreeg. Friso Helmhout scoorde hieruit de 4-2. Een tweede toegekende strafworp deze periode werd door Albatros keeper Niels van Bruggen uit het doel getikt. De snelle break die hierop volgde leverde Albatros een overtal situatie op waaruit Luc de Zeeuw de 5-2 scoorde. Ricardo Griep tekende met nog anderhalve minuut te gaan deze periode de laatste treffer aan deze wedstrijd 5-3. Daarna kregen Dylan Kroes en Friso Helmhout het aan de stok met elkaar. Helmout raakte Kroes vol in het gezicht die hierop reageerde. Aangezien de scheidsrechter dit lichte voorval niet had gezien wisselde beide coaches de spelers om escalatie te voorkomen. De spelers van de Aalscholvers hadden echter het vertrouwen verloren in de scheidsrechter en stapten vervolgens allemaal uit het zwembad. De verder uitstekend fluitende scheidsrechter Roest kon dan ook niet anders dan de wedstrijd staken.

Tuchtcommissie

De tuchtcommissie van de KNZB zal deze week verder uitspraak doen over het stakingsrapport van de scheidsrechter.

Meer berichten