Albatros wint met 16-5 van ZPCH uit Hoofddorp

VIANEN - Zaterdag trad het Viaanse heren-waterpoloteam van de Albatros aan voor hun thuiswedstrijd tegen ZPCH uit Hoofddorp. De Albatros moest het deze wedstrijd zonder basisspeler Bas van Wiggen stellen, maar kon gebruikmaken van de razend snelle debutant Joran Velis. Met de periodestanden 2-0, 5-1 ,4-2 en 5-2 liet Albatros 's avonds niets heel van ZPCH. Deze afgetekende 16-5 overwinning geeft de Viaanse heren goede moet voor de verder weg omhoog dit seizoen, waar koploper Amersfoort dit weekend tegen zijn eerste verlies aan liep in de wedstrijd tegen ZV Utrecht.

Hiermee wordt het steeds spannender in de top van de competitie. Naast de positie op de ranglijst wordt er ook gestreden om de minst gepasseerde keeper waar Albatros keeper Nils van Bruggen met een doelpunt verschil de tweede plaats bezet. Ook deze wedstrijd wist van Bruggen de aandacht op zich te vestigen door wederom een strafworp tegen te houden. Met de nieuwe spelregels dit seizoen kennen de scheidsrechters sneller een strafworp toe. Van Bruggen weet hier iedere wedstrijd wel een strafworp te stoppen en is daarmee een solide sluitpost in de Viaanse defensie.

Genieten

Voor het publiek was het deze wedstrijd absoluut genieten. In hoog tempo werden de aanvallen door Albatros ingezet waarbij met name Luc de Zeeuw en Lucas Schreuder heerlijk op dreef waren in het afronden. Beide waren dan ook verantwoordelijk voor een tiental doelpunten deze wedstrijd waarbij de een nog mooier werd afgemaakt dan de andere. Toch kan de afronding bij deze heren beter, want zij schoten evenzoveel ballen in de handen van de keeper bij ogenschijnlijke kansrijke posities.

Nog meer snelheid

Met debutant Velis in het midden beschikte Albatros over nog meer snelheid wat het team alleen maar ten goede kan komen. De komende weken zal Velis ervaring moeten opdoen in de selectie om een vaste waarde te kunnen uitgroeien. Jurre Vermeer heeft intussen zijn rol gevonden binnen het Albatros team. Deze wedstrijd kon hij helaas niet tot scoren komen, maar door attente spel maakte hij de aanvallen van ZPCH vakkundig onschadelijk en stond hij aan de wieg van de menig Albatros aanval deze wedstrijd.

De Albatros scores in de wedstrijd: zesmaal Lucas Schreuder, viermaal Luc de Zeeuw, driemaal Vincent Chaigneau, Jani Sialiaridis, Arjan Uijtewaalen Dylan Kroes alle drie eenmaal.

Meer berichten