In de Molenzaal van het Dak gingen betrokken inwoners op een laagdrempelige manier met elkaar in discussie. Eigen foto
In de Molenzaal van het Dak gingen betrokken inwoners op een laagdrempelige manier met elkaar in discussie. Eigen foto

Dialoogtafel: laagdrempelig met elkaar in discussie

LEERDAM - Voor de derde keer dit jaar werd door de werkgroep Samen Leven van SamenDoen een dialoogtafel georganiseerd. In de Molenzaal van het Dak gingen betrokken inwoners, met behulp van een spel met stellingen over respect, tolerantie, vrijheid en gelijkheid, op een laagdrempelige manier met elkaar in discussie.

Juist door verschillen en overeenkomsten te benoemen, kennis te nemen van elkaars achtergrond en unieke kijk op de wereld, wordt wederzijds begrip gevoed. Ook ontstaan nieuwe ideeën en initiatieven om het samenleven vorm te geven. 'We kunnen terugkijken op een inspirerende avond, die zeker voor herhaling vatbaar is', zegt Tulin Yagmur. 'Het spel dat is gebruikt, is speciaal ontworpen voor deze avond. En het is als ondersteunend lesmateriaal te gebruiken voor onder andere lessen maatschappijleer in het VMBO. Het is ook geschikt voor bewoners in de wijk die op een ontspannen manier met elkaar in gesprek willen gaan over verschillen in leef- en denkwijze en de invloed die dit heeft op de leefomgeving in de wijk.'

Contact opnemen

Wilt u een dialoogtafel in uw wijk (gebouw) of als docent in uw klas organiseren? Neem dan contact op met T. Yagmur: tyagmur@samendoen.expert of bel 0345 637363.

Meer berichten